Tot mai multe căprioare dar și alte animale sunt găsite moarte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul căprioarelor găsite moarte din cauza substanțelor chimice aruncate pe terenuri agricole, pentru combaterea rozătoarelor, este în creștere, până în prezent fiind depistate peste 50 de bucăți. Reprezentanții Asociației de Vânătoare și Pescuit Crișana cred că este vorba despre o catastrofă ecologică, mai ales că pe lângă căprioare, pe câmpuri au mai fost găsiți și iepuri sau dihori morți, infectați probab

Căprioarele moarte au fost găsite pe terenuri agricole din apropierea localităților arădene Nădab și Dorobanți. Reprezentanţii fondului de vânătoare de la Nădab spun că, deja, jumătate dintre căprioarele aflate în evidenţa lor sunt moarte. „Jumătate din efectivul de căprioare au murit, respectiv 40 de animale. Din păcate, mor în continuare şi ne temem că toate exemplarele vor fi decimate. Este o catastrofă ecologică“, a spus Petrică Horga, vicepreședintele Asocțiației de Vânătoare și Pescuit Crișana, care administrează fondul de vânătoare de la Nădab. Alte 11 căprioare moarte au fost găsite și pe terenuri agricole din zona localității Dorobanți. Asfel, până în prezent, au fost descoperite 51 de căprioare moarte.

Câteva dintre animalele moarte au fost trimise la un laborator din Timişoara, pentru a se afla cauza care le-a produs moartea. Anchetatorii au găsit pe câmpurile unde au fost găsite moarte căprioarele, mai multe pungi cu o substanță folosită pentru combaterea rozătoarelor. Este vorba de Varat, o momeală folosită împotriva șoarecilor și șobolanilor, care provoacă moartea acestor rozătoare în 2-3 zile de ingerare.

“Nu ştim dacă este vorba despre substanţe toxice puse în mod intenţionat sau de substanţe fitosanitare folosite în agricultură. Deocamdată prelevăm probe din teren, pentru a vedea despre ce este vorba”, a declarat Monica Jitariu, prim-comisar al Gărzii de Mediu Arad.


Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite