Topul salariilor barosane din primărie arată că funcţionarii publici sfidează sărăcia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
City managerul, Claudia Macra încasează anual circa nouă mii de lei
City managerul, Claudia Macra încasează anual circa nouă mii de lei

În vreme ce plătitorii de taxe resimt până la os, Primăria Arad sfidează sărăcia cu salarii la care cei mai mulţi doar visează. Totalul cheltuielilor de personal planificate pentru 2010 în cadrul Primăriei s-au ridicat la peste 17,5 milioane de lei.

Topul salarilor din Primăria Arad este condus de către Claudia Macra, city managerul, care încasează lunar aproape 9.000 de lei. Conform declaraţiei de avere pe 2010, city managerul  primăriei are un venit annual încasat de 107.456 de lei. 

Şi directorii din primărie au încasat salarii mari. Şeful economic al primăriei, Petru Tamaş s-a pricopsit cu un venit lunar de 5294 de lei, în vreme ce directorul tehnic, Răzvan Popa a încasat 4.583 de lei în fiecare lună.

Edilul urbei, Gheorghe Falcă are un venit anual de la primărie de aproape 52.000 de lei, adică 4.290 de lei încasaţi lunar. Vicele în schimb, Geanina Pistru a încasat conform declaraţiei de avere pe 2010, 3.084 de lei în fiecare lună.

Chiar dacă au tăiat de unde s-a putut, mai-marii primăriei nu au renunţat la premii şi prime pentru angajaţi. „Suma cea mai mare, adică peste zece milioane de lei reprezintă salariile celor 673 de angajaţi ai Primăriei Arad”, a spus Corina Drăghici, purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad. Astfel, alţi 800.000 lei reprezintă primele de vacanţă pe 2010, 600.000 de lei premiile din fondul de salarii şi două milioane lei alte drepturi salariale.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite