Tone de fructe şi legume au fost confiscate de Garda Financiară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Printre marfa confiscată se găseşte şi mango
Printre marfa confiscată se găseşte şi mango

Comisarii Gărzii Financiare din Arad au confiscat peste 12 tone de legume şi fructe, precum şi sute de cauciucuri second-hand. Acestea au   fost descoperite la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, în urma unui control efectuat asupra unui autotren condus de un cetăţean maghiar.

Şoferul a prezentat un document de transport care avea înscris la rubrica transportator o societate din judeţul Alba şi că marfă transportată indica 9 sortimente de legume şi fructe, în greutate totală de 12.896 kg.

Totodată acesta a mai prezentat un document conform căruia destinatarul mărfii este din Voluntari, Ilfov, iar furnizorul este din Olanda.

„Am solicitat informaţii reprezentaţilor firmei din Alba, pentru a verifica datele prezentate de şofer. Cei de acolo ne-au spus că nu au nici o comandă de transport pentru încărcare de mărfuri din Olanda. Faţă de mărfurile înscrise în documente am descoperit că au mai fost încărcate în plus 2.000 kilograme de ceapă roşie şi 6.000 kilograme de ţelină“, spune Anton Pop, şeful Gărzii Financiare Arad.

Acesta mai afirmă că fapta constatată constituie contravenţie, iar transportatorului maghiar i s-a dat un avertisment. Totodată, s-a dispus confiscarea întregii cantităţi de marfă transportată.

În autotren, comisarii GF au găsit 3.750 kg ananas, 180 kg mango, 2.150 kg pepene galben, 150 kg avocado, 2.100 kg pepene verde, 3.750 kg pomelo, 700 bucăţi salată verde, 2.000 kg ceapă roşie, 6.000 kg ţelină şi 100 kg cicoare.

Valoarea estimată a mărfurilor confiscate este de 103.000 lei.


Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite