Festivalul Gastronomic a adunat cei mai buni bucătari din România și Ungaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cartofii de Szeged, ceapa de Mako şi untura de mangaliţă au făcut deliciul evenimentului. Zeci de bucătari români şi maghiari s-au întrecut în preparat mâncăruri tradiţionale, la prima ediţie a festivalului culinar din oraşul arădean Pecica.

De trei zile, oraşul Pecica a îmbrăcat straie de sărbătoare, mai ales că pentru prima dată în istoria localităţii, zeci de bucătari din Ungaria au pregătit preparate tradiţionale. Festivalul Gastronomic din cadrul sărbătorii zilelor oraşului a început de ieri cu un inedit concurs de gătit.
În competiţie s-au înscris cei mai talentaţi dintre bucătarii maghiari şi români, care au încercat să demonstreze că mâncarea tradiţională a ţării pe care o reprezintă este cea mai gustoasă.


Ore întregi de gătit


Atracţiile principale au fost tocăniţele preparate cu produse specifice ungureşti în ceaune în care se poate găti şi o tonă de mâncare. „Am pregătit un gulaş de Szeged, tradiţional. Pe lângă carne şi cartofi am pus ceapă de Mako, un ingredient de bază în preparea mâncării, alături de ardeii de Szeged. Mâncarea a fost fiartă timp de aproape şapte ore, la foc mic“, a declarat Franck Sandor, maestru bucătar din Szeged. Sute de vizitatori au stat la rând să primească o porţie de gulaş ori sarmale, mâncarea preparată de bucătarii români.


„Mirodeniile ungureşti sunt cu totul deosebite. Am stat la rând aproape o oră să mănânc o porţie de gulaş, căci de sarmale am parte aproape săptămânal”, a spus Nelu Groza, din Arad. Cei mai buni bucătari şi cele mai gustoase preparate au primit astăzi premii de la juriul format din specialişti în arta culinară.


Tocăniţele care au cartofi trebuie să fie condimentate cu chimen şi nu cu pătrunjel.
Istvan Covaci, bucătar

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite