Tinerii proveniţi din centrele de plasament au şansa să-şi găsească un loc de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Arad organizează pe 20 august bursa locurilor de muncă dedicată exclusiv tinerilor proveniţi din centrele de plasament.

Bursa din 20 august va fi dedicată tinerilor care părăsesc sistemul de protecţie a copilului. Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Arad invită pe această cale, toţi angajatorii care doresc să recruteze forţă de muncă tânără, între 16 si 25 de ani, să participe la această Bursă.

“Bursa Locurilor de Muncă este o acţiune standard organizată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă, pentru a oferi posibilitatea celor care solicită şi celor care oferă forţă de muncă, de a se întâlni în mod direct şi de a-şi prezenta oferta, pe un teren neutru”, a declarat Mihaela Jude, purtător de cuvânt la AJOFM Arad.

Tinerii vizaţi de această lege au vârsta între 16 şi 25 de ani şi provin din centrele de plasament şi centrele de primire a copilului, sunt tineri singuri cu copii în întreţinere, tineri familişti cu copii în întreţinere, tineri familişti fără copii în întreţinere sau tineri familişti care au executat pedepse privative de libertate.

“Pentru aceşti tineri, agenţia de ocupare realizează un acompaniament social personalizat, în scopul facilitării accesului acestora la un loc de muncă. Astfel, tânărul încheie cu AJOFM un contract de solidaritate cu o durată de până la doi ani, dar nu mai puţin de un an. În baza acestuia, angajatorul încheie cu tânărul un contract individual de muncă pe durată determinată, iar cu AJOFM va încheia o convenţie prin care agenţia se angajează să ramburseze lunar salariul de bază stabilit la data încadrării tinerilor în cuantum de maxim 75 la sută din câştigul salarial mediu net pe economie”, a adăugat Mihaela Jude. Bursa va avea loc la Sala Bingo din piaţa Gării.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite