Arad: Tinerii se refugiază în armată în faţa crizei (SONDAJ)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arădenii, fie fete ori băieţi, îşi doresc să îmbrace uniforma militară, considerând că este un job sigur pe timp de criză.

După 8 iulie, reprezentanţii Centrului Militar Judeţean Arad vor face publice posturile libere de maiştri militari în unităţile militare din judeţ. Până atunci, absolvenţii de liceu trebuie să îşi depună dosarele pentru înscrierea în învăţământul postliceal. La finalizarea studiilor, care sunt gratuite, tinerii au şanse mari să obţină un loc de muncă în domeniu. Nu numai elevii claselor a XII-a se pot înscrie la cursuri. Absolvenţii din anii anteriori au şi ei şanse să urmeze o carieră militară, singurul inconvenient fiind însă vârsta, care trebuie să fie de maximum 24 de ani.

Absolvenţii claselor a XII-a spun că această meserie este cea mai sigură, mai ales în plină criză financiară. “Se câştigă bine în armată, de aceea mi-aş dori o carieră în domeniu. Cred că joburile la stat sunt cele mai sigure acum”, a afirmat elevul Mihai Crai.

Doresc să fie maiştri militari

Maiştri militari sunt specialiştii care asigură conducerea structurilor tehnice de suport logistic. Formarea lor profesională urmăreşte dezvoltarea competenţelor de utilizare, administrare, întreţinere şi reparare a armamentului, tehnicii şi materialelor din dotare.

„O să îmi încerc şi eu norocul, sper că voi reuşi să intru. Anul trecut, din păcate, am fost eliminat la proba de sport, însă pentru anul acesta cred eu că m-am pregătit mult mai bine şi sper că mă voi descurca”, spune Cristian Feher din Arad.


200 de locuri la postliceal
Instituţiile militare de învăţământ postliceal pentru formarea maiştrilor militari au anunţat că au scoase la bătaie mai multe specializări. Tinerii care îşi doresc să urmeze o şcoală militară mai au şansa să se înscrie până în data de 8 iulie 2009. Reprezentanţii Centrului Militar Judeţean Arad au anunţat că până acum s-au depus peste 200 de dosare la nivelul judeţului.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite