Arad: Tinerii arădeni vor să îmbunătăţească părerea românilor despre ei înşişi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia Millennium Center desfăşoară un proiect din cadrul Programului Tineret în Acţiune numit „Debate of the future”.

Tinerii au discutat pe tema „Ar trebui să îmbunătăţim părerea românilor lor despre ei înşişi”. Subiectul a  reuşit să stârnească atenţia participanţilor fiind aduse în discuţie mai multe soluţii pentru rezolvarea acestei probleme, a lipsei de încredere a românilor în ei înşişi.

Cele două echipe formate la debate au propus fiecare o soluţie pentru ca pe viitor românii să dobândească încredere în ei şi anume investiţia în educaţie într-o altă modalitate decât cea din prezent şi organizarea unui concurs în care să fie premiaţi cei mai buni oameni din fiecare domeniu.

Andreea, una din participantele la debate şi elevă a Colegiului Naţional „Elena Ghiba Birta”, a spus: „Am ales să particip la acest debate deoarece am considerat că este ceva constructiv, ceva care te ajută să îţi găseşti ideile şi să le exprimi cât mai logic şi mai clar. Eu personal aş dori pe viitor să fac teatru şi consider că astfel de activităţi m-ar ajuta. Nu este pentru prima oară când particip la o dezbatere, deoarece fac parte din echipa de dezbatere a şcolii şi am participat la competiţii organizate la Timişoara sau Bucureşti. Tema care a compus acest debate este o problemă care există, este reală şi cred eu că a meritat să fie discutată”.

În săptămânile care urmează vor avea loc încă 4 debate-uri.  În ceea ce priveşte ultimul stagiu al proiectului acesta va consta într-o dezbatere transnaţională, în care vor participa 25 de tineri din 5 ţări diferite: Bulgaria, Germania, Italia, Slovenia şi România, eveniment care va fi organizat în luna august în Arad.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite