Arad: Două săptămâni sub asediul Thaliei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: Două săptămâni  sub asediul Thaliei
Arad: Două săptămâni sub asediul Thaliei

Peste 10 spectacole şi trei lansări de carte sunt programate în două săptămâni de festival, cu un buget de 200.000 de lei.

Cea de-a cinsprezecea ediţie a Festivalului de Teatru Clasic, prima internaţională a acestui eveniment, oferă două săptămâni de regal de teatru arădenilor pasionaţi de dramaturgie.

Realizată în colaborare cu Jokai, teatrul partener din Bekescsaba, ediţia din acest an aduce, la Arad, piese de mare valoare, producţii care se bucură de recunoaştere internaţională. A fost şi cazul producţiei care a deschis festivalul, „Caligula“, după un text de Albert Camus, în regia unuia dintre cei mai bine cotaţi regizori de teatru europeni, Tomaz Pandur. De altfel, atât montajul, cât şi prestaţia actorilor croaţi, au fost la înălţimea aşteptărilor.

Programul ediţiei

„Ediţia din acest an, internaţionalizată, se va derula cumva simultan în cele două oraşe partenere: Arad şi Bekescsaba. Astfel, pe tot par­cursul Festivalului Internaţional de Teatru Clasic, manifestările ce vor avea loc vor putea fi vizionate pe panourile instalate la intrarea principală în teatrul din Arad şi în cel din Bekescsaba. O altă noutate a actualei ediţii va fi subtitrarea spectacolelor care se joacă într-o altă limbă decât cea română“, a explicat Mihaela Balint, purtător de cuvânt al teatrului arădean.

În cadrul actualei ediţii a Festiva­lului Internaţional de Teatru Clasic vor avea loc 12 spectacole, dintre care trei ale teatrului arădean, dar şi producţii ale teatrelor Odeon şi de Comedie din Bucureşti, ale celor din Bekescsaba şi Pecs sau Baia Mare, Timişoara şi Craiova.

Ultimul spectacol, „Don Juan. Scenes de sang“ va face şi în acest an legătura cu Festivalul Internaţional de Teatru Francofon Amifran.

Preţurile biletelor

Biletele pentru toate reprezentaţiile programate în cadrul festivalului internaţional se găsesc la casa de bilete a Teatrului Clasic „Ioan Slavici“ din Arad, zilnic, între orele 10.00-14.00 şi 17.00-19.00. Biletele costă 30 de lei la etajul trei, 40 de lei la etajul doi şi 60 de lei în sală. La fiecare spectacol, 30 de bilete sunt rezervate de către vecinii maghiari care vin cu un autocar din Bekesccsaba.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite