Arad: Testosteron ilegal descoperit la vama Vărşand (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de frontieră arădeni au descoperit, într-un TIR încărcat cu diferite produse din Bulgaria pentru diferite societăţi comerciale din ţări ale Uniunii Europene, 23.000 fiole cu substanţe anabolizante, interzise prin lege.

La Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, cu un automărfar, cetăţeanul bulgar Kadrin B., în vârstă de 36 ani, însoţit de un conaţional, Rosen D, în vârstă de 42 ani.

Conform documentelor de însoţire prezentate la control, şoferul automărfarului efectua un transport de produse electonice, produse din plastic şi altele din Bulgaria pentru diferite societăţi comerciale din ţări ale Uniunii Europene ( Germania, Belgia, Ungaria şi altele).

În urma controlului specific efectuat asupra compartimentului de marfă al TIR-ului poliţiştii de frontieră arădeni au descoperit 23.000 fiole ambalate în 1.900 cutii de carton inscripţionate Sustanon ce conţinea fiecare 5 fiole cu substanţă activă testosteron şi 900 cutii de carton a câte 15 fiole fiecare inscripţionate Testosterone, aflate pe lista substantelor interzise, aprobată prin ordin de Agenţia Naţională Anti-doping din România, respectiv prin Legea nr. 104/2008.

Cei doi cetăţeni bulgari au declarat că nu ştiau nimic de existenţă substanţelor anabolizante.

Întreaga cantitate de substanţe – folosite în vederea dezvoltării masei musculare a sportivilor, respectiv a capacităţii de performanţă a acestora - a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor de către poliţiştii de frontieră arădeni.

Cei doi cetăţeni bulgari sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de introducere şi scoatere ilegal din ţară fără drept de substanţe anabolizante, urmând ca, la finalizarea cercetărilor, să fie prezentaţi procurorului de pe lângă Tribunalul Arad în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite