Arădenii se pot testa singuri dacă au sau nu gripă porcină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doina Ujog, asistent de farmacie, a explicat că testul nu este foarte scump şi că utilizarea lui se poate face foarte simplu
Doina Ujog, asistent de farmacie, a explicat că testul nu este foarte scump şi că utilizarea lui se poate face foarte simplu

Medicii arădeni spun că astfel de teste nu prezintă nici un risc. Diagnosticul definitiv de gripă porcină este pus de Institutul Cantacuzino.Farmaciştii spun că momentan nu au făcut vânzări mari.

„Până acum am vândut doar vreo 10 bucăţi. Să vedem ce va fi de acum încolo, pentru că în general oamenii sunt îngrijoraţi când aud de gripă”, a declarat Doina Ujog, asistent de farmacie. Preţul testului este de 49 de lei şi produsul este importat din Italia. Testul se face  prin recoltarea de secreţii nazale şi punerea acestora pe banda test.

Dan Negru, director adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Arad  a declarat că astfel de teste au rol orientativ, de screening şi nu de diagnostic final.  „Rezultatele  sunt de test reactiv, nu de diagnostic. Diagnosticarea efectivă nu poate fi făcută decât de către Institutul Cantacuzino”, a explicat aceasta. Negru a mai precizat că testele pot fi utilizate fără nici o reacţie adversă.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite