Tensimanul Marius Copil a câştigat primul turneu challenger din carieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La o săptămână de la finala turneului ITF Futures de la Stuttgart, de unde Marius s-a întors cu argintul, ieri,  puştiul-minune al tenisului românesc, în vârstă de doar 20 de ani a reuşit să câştige primul turneu challenger din carieră.

Tenismenul arădean a câştigat finala turneului ATP Challenger de la Kazan (Rusia), dotat cu premii în valoare de 75.000 de dolari. În primul tur  la  simplu, Marius Copil l-a învins pe favoritul numărul 3, rusul Alexander Kudryavtsev (nr. 152 ATP), cu scorul de  6 - 3 / 7 - 6(3).

În semifinală, Marius a trecut de germanul Dominik Mefert (nr. 281 ATP), în trei seturi. Ieri în schimb, Marius Copil a jucat finala contra favoritului numărul 3, germanul Andreas Beck (nr. 153 ATP), învingându-l pe neamţ cu scorul de 6-4, respectiv 6-3.

După cele două succese, cel de la Stuttgart şi cel de la Kayan, Marius şi-a propus ca 2011 să însemne intrarea sa în primii o sută tensimeni ai lumii.

„Vreau să rămân sănătos ca anul acesta să pot ajunge în primii 100 ATP. Vârsta marii performanţe a scăzut în tenisul de simplu, iar în prezent avem cel mai bătrân top 100 din ultimii 15 ani cu o medie de 26 de ani”, a încheiat tânărul tenisman.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite