Teatrul arădean a pregătit pentru noua stagiune trei premiere la Sala Studio

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Teatrul Clasic „Ioan Slavici“ Arad anunţă deschiderea stagiunii 2010 – 2011. Teatrul arădean va prezenta publicului trei premiere la sala Studio și un spectacol lectură în premieră.

Astfel, prima premieră a noii stagiuni va avea loc în ziua de sâmbătă, 11 septembrie. Este vorba despre drama în două acte „Năpasta“, de Ion Luca Caragiale, o piesă care deţine un loc aparte în dramaturgia marelui scriitor român.

Spectacolul este pus în scenă de Valentin Voicilă şi, după premiera din 11 septembrie, a doua sa reprezentaţie va avea loc duminică, 12 septembrie. În cursul săptămânii viitoare, regizorul Ştefan Iordănescu va începe repetiţiile pentru un nou spectacol la sala Studio, inspirat din dramaturgia contemporană românească.

Textul ales este „Google, ţara mea“, scris de criticul de teatru Mihaela Michailov. La începutul lunii octombrie va veni la Arad actriţa şi regizorul Liana Ceterchi, care va pune în scenă piesa „Belvedere“, de Ana Maria Bamberger. Spectacolul îi va avea în distribuţie pe actorii Adriana Ghiniţă, Ovidiu Ghiniţă şi Ştefan Statnic.

O nouă ediție a Festivalului Internațional de Teatru

Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru Clasic de la Arad se va desfăşura în perioada 10 – 24 octombrie şi va aduce în faţa publicului câteva dintre cele mai bune spectacole din ţară, ale stagiunilor precedente.

Deschiderea festivalului va aparţine unei trupe germane, condusă de Cristian Caimacan, cel care a conceput un spectacol complex de artă a spectacolului, în care se îmbină elemente de artă a animaţiei, cu cele ale muzicii simfonice interpretate live şi de actorie.

“Mai trebuie menţionat şi faptul că ediţia a XVI-a a Festivalului Internaţional de Teatru Clasic va oferi arădenilor o întâlnire specială cu muzica şi poezia, prin intermediul spectacolului „Dialoguri şi fantezii în jazz“, susţinut de actorul Ion Caramitru şi muzicianul Johnny Răducanu”, a declarat Laurian Oniga, directorul Tetrului Clasic “Ioan Slavici” Arad.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite