Arad: Teatrul „Ioan Slavici“ se luptă cu porumbeii (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a proteja monumentele de acţiunea nocivă a păsărilor se va încerca implementarea unui sistem.

Prezenţa porumbeilor în număr foarte mare în zone aglomerate este un real pericol pentru populaţie şi pentru monumentele istorice. Una dintre cele mai importante clădiri arădene, care este şi ea înconjurată de porumbei, este cea în care are sediul Teatrului Clasic „Ioan Slavici“ Arad. Din dorinţa de a fi un promotor al iniţiativei de protejare a acestor clădiri, Teatrul Clasic „Ioan Slavici” şi reprezentanţii liderului european în sisteme de alungare a porumbeilor, vor prezenta în data de 1 iulie importanţa instalării unor sisteme care să protejeze clădirile de mizeria provocată de porumbei. Aceasta distruge acoperişurile şi faţadele.

Demonstraţie practică

Vor fi prezentate problemele provocate de stolurile de porumbei, precum şi măsurile care pot fi luate pentru îndepărtarea lor. Cu această ocazie va avea loc şi o demonstraţie practică. ”Şi în Arad se încearcă implementarea unor mecanisme şi sisteme de alungare a porumbeilor, care funcţionează în toată Europa, scopul fiind acela de protejare a populaţiei şi a monumentelor istorice. Trebuie precizat că acestea sunt inofensive pentru porumbei, ei nefiind ucişi, ci doar îndepărtaţi”, a declarat purtătorul de cuvânt al teatrului arădean, Mihaela Balint.

Vânătoare fără sânge

Reprezentanţii teatrului au explicat concret de ce sunt un pericol porumbeii. „Este demonstrat faptul că micile zburătoare transmit o serie de boli periculoase pentru oameni, iar dejecţiile lor acide distrug monumentele. În marile oraşe europene, autorităţile s-au implicat în protejarea monumentelor şi a oamenilor, fiind implementate instalaţii speciale care ţin departe porumbeii”, a mai explicat Mihaela Balint.

Exemplu european

În întreaga Europă, o serie de obiective istorice şi turistice sunt protejate prin astfel de sisteme, printre ele aflându-se Muzeul Louvre din Paris, Scala din Milano şi cele mai importante clădiri din Veneţia. Autorităţile din aceste ţări au adoptat sistemele de alungare a păsărilor în urmă cu ani de zile pentru a proteja turiştii, localnicii, dar şi clădirile.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite