Arad: „Mioriţa Ca”, o nouă reprezentaţie la Teatrul vechi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Teatrul Pit şi Underground Project prezintă vineri de la orele 20.00 la Teatrul Vechi spectacolul „Mioriţa Ca” de Ioan Peter.

„Mioriţa Ca” a fost prezentat pentru prima oară la ediţia din acest an a Festivalului Underground Arad - Fun.

Spectacolul este o adaptare realizată de Ioan Peter după balada populară „Mioriţa”. Producţia aduce în discuţie problema creatorului ale cărui eforturi nu sunt recunoscute ca atare nici măcar de către apropiaţi.

El simte că o recunoaştere a calităţilor sale ar fi reprezentată de un premiu, premiu care i-ar aduce respectul comunităţii, însă neprimind acel premiu, tânărul artist dezamăgit ia decizia de a se căsători cu moartea.

„Mioriţa Ca” este realizat pe structura unei gale de premiere, aşa cum ne asigură autorul spectacolului, „o gală a decernării premiilor pentru transformanţă”.

„Mă pregătesc de câţiva ani să realizez un spectacol după „Mioriţa” şi consider că am tot dreptul  s-o fac pentru că problematica dezbătută în această baladă populară mi-e foarte familiară. Eu mă trag dintr-un neam de păstori, străbunicii mei au fost păstori, am trăit printre oiţe, cunosc foarte bine acestă lume, lume de care mă pot detaşa şi s-o privesc din afară atunci când este nevoie”, a declarat despre „Mioriţa Ca”  Ioan Peter, realizatorul spectacolului.

După cum mărturiseşte Ioan Peter „Mioriţa Ca”  este într-o continuă perfecţionare, pentru că orice spectacol este „un organism viu.”

Interpretează actorii Ioan Peter şi Florin Covalciuc.

 Biletele pentru acest spectacol pot fi cumpărate de la Casa de Cultură a Municipiului Arad, iar preţul unui bilet este de 5 lei.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite