Te Deum şi rugăciuni speciale în această noapte, la bisericile din Arad

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhiepiscopul Aradului, Timotei Seviciu,
Arhiepiscopul Aradului, Timotei Seviciu,

În această seară în toate bisericile Arhiepiscopiei Aradului vor fi oficiate, la cumpăna dintre ani, slujbe speciale. Păstrând tradiţia, la trecerea în noul an, ierarhul şi preoţii vor înălţa rugăciuni de mulţumire pentru anul care a trecut, dar şi de cerere pentru anul care urmează.

Astfel, la Catedrala arhiepiscopală şi la Catedrala veche, dar şi în celelalte biserici, în noaptea de 31 decembrie 2010 spre 1 ianuarie 2011, la ora 23.50 va începe slujba de Te Deum, iar după miezul nopţii se vor rosti rugăciuni speciale pentru Anul Nou.

Arhiepiscopul Aradului, Timotei Seviciu, va oficia slujbele speciale la Catedrala arhiepiscopală.

„La trecerea într-un an nou civil se cuvine să-i cerem lui Dumnezeu ajutor şi binecuvântare pentru anul care va începe şi de asemenea să-i mulţumim pentru darurile bogate care le-a revărsat asupra noastră în anul care se încheie”, spune Vasile Pop, consilier cultural în cadrul Arhiepiscopiei Aradului.

La Catedrala arhiepiscopală şi la Catedrala veche astăzi, de la ora 16.00 se va oficia Slujba Vecerniei şi a Litiei pentru sărbătoarea „Tăierii împrejur cea după trup a Domnului” şi a Sfântului Vasile cel Mare, care se sărbătoresc în prima zi a Anului Nou.

De asemenea, în prima zi a Anului Nou, la sediul Arhiepiscopiei Aradului, va fi oferită o recepţie pentru toţi preoţii din Arad, care sunt invitaţi să închine un pahar de şampanie cu ciriarhul.


Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite