EXCLUSIV Tatăl lui Carmen Bejan: Nu înţeleg cum, după şapte ecografii în care nu s-a sesizat nicio anomalie, copilul s-a putut naște așa!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Părinţii lui Carmen Bejan încearcă să treacă cu bine peste toate problemele pe care le au şi trăiesc cu speranţa că într-o zi totul va reveni la normal şi fata lor va fi din nou acasă. După trei ani în care au umblat prin tribunale, părinţii studentei criminale nu mai doresc să audă de alt proces.

O susţin în toate deciziile, însă spun că le-au ajuns trei ani de procese. În ceea ce priveşte înmormântarea fetiţei care s-a născut cu malformaţii, aceştia susțin că i-au spus lui Claudiu Şatran să se consulte cu familia lui şi să ia decizia potrivită.

„Eu am vorbit cu fata la telefon după ce a născut şi a murit copilul. Ea mi-a spus că au pus-o să aleagă între incinerare şi înmormântare. Şi ea a ales incinerarea. Eu am discutat cu Claudiu, este necăjit şi i-am spus să se consulte cu familia lui, să facă ce crede de cuviinţă. I-am spus să discute cu familia lui şi cum hotărăsc ei - aşa este bine. Că eu, după trei ani de procese şi de plătit avocaţi, nu mai dispun financiar pentru un astfel de eveniment”, spune, calm, Pavel Bejan, tatăl lui Carmen. 

image

Animalele le asigură traiul de zi cu zi

Acesta mai afirmă că dacă se alege înmormântarea trebuie să vadă la ce oră este şi unde, deoarece trebuie să aibă grijă de animale. 

„Noi avem animale şi avem abonaţi, clienţi cu copii mici pentru lapte şi trebuie să fim prezenţi acasă când vin vacile de la păscut. Din asta trăim acum. Nu am loc de muncă. Noi aşteptăm să intre cumva treburile în normal, suntem sătui de greutăţi”, mai spune acesta.

În ceea ce o priveşte pe Carmen, tatăl ei afirmă că acum începe să se refacă, iar cât priveşte pastilele luate în penitenciar spune că ei nu i-au dus niciodată nimic. „Nu am putut să-i ducem nicio pastilă. Şi nici nu se dau în penitenciar în afară de calciu”, mai spune bărbatul de 50 de ani.

Deşi a trecut prin greutăţi, Pavel Bejan vede lucrurile cu claritate şi resemnare. El spune că orice adolescent trece printr-o perioadă rebelă, alţii mai spontani, alţii mai liniştiţi, deoarece aşa este viaţa.

Carmen a fost premiantă

Despre fiica lui are doar cuvinte de laudă de spus, mai ales că a fost premiantă la şcoală. „La facultate a intrat fără bani, fără nicio oră de meditaţie. Nu am avut probleme de disciplină cu ea. A fost un şoc. Nu am ţinut-o niciodată din scurt. Venea de la şcoală şi învăţa, voia să fie prima”, mai mărturiseşte acesta.

Tot ce îşi doreşte părintele îndurerat al lui Carmen este ca ea să stea liniştită. „M-am bucurat că a rămas însărcinată pentru că un an de zile ar fi avut şi ea pe cineva pe lângă ea. Nu  a fost să fie. Tot ceea ce ne dorim este să fie sănătoasă şi să se liniştească, iar mai târziu să se gândească la un viitor”, mai daugă Pavel Bejan. Acesta are o relaţie bună cu ginerele lui, Claudiu Şatran, despre care vorbeşte numai de bine.

Pavel Bejan nu înțelege ce s-a întâmplat

Pavel Bejan nu își poate explica cum de s-a putut produce o asemenea eroare medicală. „Ceea ce nu înţeleg eu este că după şapte ecografii în care nu s-a sesizat nicio anomalie, copilul s-a putut naște așa. Nu este explicabil, aici este în joc demnitatea, onoarea medicilor, care au făcut primele ecografii. Îşi vor pierde încrederea pacienţilor. Dacă a fost posibil ca după şapte ecografi să se dea un diagnostic bun şi el să fie un copil cu malformații, atunci ce profesionalism mai este. Aici va fi o luptă între medici, între onoarea lor”, mai spune bărbatul cu lacrimi în ochii.

Pavel Bejan spune că în momentul în care își va vedea din nou fata liberă va încerca să o reintregreze în societate.

Au primit ajutor neașteptat

Bărbatul nu poate uita faptul că în toți acești ani a fost ajutat de către persoane pe care nu le cunoștea.

„Am primit mulţi bani şi de la oamenii pe care nu-i cunoşteam din ţară şi străinătate. Au fost solidari. Ne-am mirat. Nu am şiut că mai există și oamnei cu suflet bun. Toată întâmplarea a fost o experienţă pentru noi tristă, dar am învăţat multe. Am observat că oamenii la greu se ajută. Am observat că trebuie să fii atent în fiecare secundă ce faci, că se poate să-ţi afecteze întreaga viaţă. O neatenţie i-a schimbat soarta fetei pur şi simplu. O neatenţie, o prietenie nepotrivită…”, mai adaugă Pavel Bejan. 

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite