Arad: Ţăranii se îmbogăţesc de pe urma autostrăzii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: Ţăranii se îmbogăţesc de pe urma autostrăzii
Arad: Ţăranii se îmbogăţesc de pe urma autostrăzii

Sătenii din Şagu au câştigat zeci de mii de euro în urma exproprierii terenurilor de pe sectorul Arad-Timişoara.

Construcţia autostrăzii Arad-Timişoara i-a transformat pe ţăranii localităţii Şagu în români fericiţi pe timp de criză. Oamenii au luat pentru terenurile de pe ruta viitoarei autostrăzi între 9 şi 9,5 euro pentru un metru pătrat. Dacă până nu demult sătenii nu văzuseră mii de euro decât în filme, astăzi situaţia lor financiară s-a schimbta radical.
Locuitorii care au avut terenuri în zona prin care la ora actuală se desfăşoară cel mai celebru şantier din Vest şi-au vândut pământurile şi au ajuns să câştige sume impresionante.
„În zona noastră, un metru pătrat de pământ nu se vindea cu mai mult de un euro. Consorţiul italiano-spaniol însă, care realizează în prezent marea investiţie, le-a adus sătenilor de aici o mare bucurie. Avem localnici care şi-au expropiat şi peste 5.000 de metri pătraţi de teren şi au ajuns să câştige sute de mii de euro. Preţul pământului a crescut la 9 sau chiar 9,5 euro”, a declarat Emilia Brăneţ, primarul localităţii Şagu.

Noua autostradă a adus locuri de muncă
Primarul din Şagu spune că lucrările la noua autostradă i-au ajutat pe toţi. Localnicii care nu aveau terenuri au primit joburi bine plătite. „Foarte mulţi oameni din zonă au fost angajaţi pe şantier. Aşa că pot spune că, în urma lucrărilor, nu am avut decât de câştigat. Unii localnici şi-au vândut terenurile, în timp ce alţii şi-au găsit un loc de muncă bine plătit. Oamenii noştri lucrează zi şi noapte la autostradă şi sunt profesionişti”, a spus Emilia Brăneţ.

Uliţele din Şagu vor fi asfaltate
Constructorii estimează că autostrada Arad-Timişoara va fi gata în aproximativ doi ani. Localnicii din Şagu mărturisesc că nu numai noile locuri de muncă sau exproprierile terenurilor i-au făcut fericiţi, ci şi faptul că străzile din localitatea lor vor fi asfaltate în întregime pe un tronson de trei kilometri, tot cu ocazia marii investiţii.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite