Arad: Taraful Rromak şi spectacolul „Da Liuba” se bucură de succes la Avignon (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: Taraful Rromak şi spectacolul „Da Liuba” se bucură de succes la Avignon (VIDEO)
Arad: Taraful Rromak şi spectacolul „Da Liuba” se bucură de succes la Avignon (VIDEO)

Spectacolul „Da Liuba” susţinut de Lavinia Răducanu şi Taraful Rromak la Avignon se bucură de succes la public.

Chiar dacă de la începutul Festivalului de Teatru de la Avignon taraful a susţinut zilnic reprezentaţii se pare că publicul este în continuare curios să-l vadă evoluând, numind-o chiar pe Lavinia Răducanu „senzaţională”.

De altfel, organizatori de festivaluri din Europa prezenţi la actuala ediţie a Festivalului de Teatru de la Avignon şi-au manifestat intenţia de a invita Taraful Rromak să evolueze în cadrul manifestărilor pe care le coordonează.

"Reprezentaţiile Tarafului Rromak au loc în cadrul secţiunii off a Festivalului de Teatru de la Avignon la Teatrul Literar Verbe Fou până în ultima zi a manifestării - 31 iulie. Taraful Rromak reprezintă Casa de Cultură a Municipiului Arad, alături de spectacolul „Medeea Material” produs de Institutul Cultural Ioan Manu din Otopeni"
, a declarat, Ovidiu Balint, directorul Casei de Cultură a Municipiului, cel care însoţeşte taraful la Avignon.

Până în acest moment Lavinia Răducanu & Taraful Rromak au susţinut numeroase concerte în ţară sub egida Casei de Cultură a Municipiului Arad, însă după succesul avut la Avignon este posibil ca membrii tarafului să evolueze în mai multe oraşe din Franţa şi chiar din Europa.

Tarafului Rromak este format numai din instrumente cu coarde şi un acordeon, alături de care evoluează două dansatoare şi o soprană cu calităţii excepţionale,  toţi în costume autentice.

Un taraf al cărui repertoriu cuprinde teme gitane ruseşti, făcute cunoscute de legendara peliculă „Şatra” de Emil Loteanu, balcanice, vehiculate în filmele lui Emir Kusturica, spaniole, devenite celebre o dată cu opera „Carmen” de George Bizet.

Cântecele lor exprimă patosul trăirilor, farmecul libertăţii de exprimare al celor care, nomazi fiind, nu acceptă nici o îngrădire (fie ea teritorială, lingvistică sau de atitudine).

Componenţa tarafului este următoarea: Lavinia Răducanu - voce, Gabi Muzicaş junior, chitară solo, Gabi Muzicaş senior chitară armonie, Zoltan Manga şi Sandor Patay - vioară, Marcel Novacovici - harmonică, Milente Sorin - percuţie, Mihai Vaştag - bas, Loredana Oneţ - voce secundă.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite