Tânăra gravidă care a murit urma să fie mireasă. Ea va fi înmormântată alături de copil.

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rudele, cel care trebuia să-i devină soţ şi chiar sătenii din Sânmartin o plâng acum pe tânăra decedată în spital şi pe băiatul ei. O localitate întreagă a stat, astăzi, la căpătâiul tinerei de 17 ani şi a copilului acesteia, care şi-au pierdut viaţa la Spitalul Matern Arad.

Cristina Rusan, din Sânmartin, aştepta împreună cu prietenul ei, Dany să se nască copilul şi apoi în luna august să facă şi nunta şi botezul.

„Lunea trecută Cristina a spus că o doare capul rău şi atunci am dus-o la spital. Duminică seară fata m-a sunat că se simte rău şi că copilul este mort în ea, iar luni, la o săptămână de la internare şi-a pierdut şi ea viaţa. Nu putem acuza medicii, că de când a început să se simtă rău şi eu şi ei am fost permanent lângă ea”, a spus Lucreţia Corduneanu, mătuşa fetei. Aceasta mai afirmă că în urmă cu două-trei săptămâni fata a mai apelat la ajutorul medicilor, deoarece se simţea rău. „A stat două zile în spital şi i-au dat drumul acasă”, a mai spus mătuşa.

Cristina Rusan, care în luna august împlinea 18 ani şi care trebuia să devină şotie, a avut în pântec un băieţel.

„Copilul este acum lângă ea, ni l-au dat gol, într-un sac, l-am îmbrăcat noi acasă. Nu arată că ar fi fost bolnav”, mai spun membrii familiei. 

Deces suspect

Medicii spun că deoarece tânăra era la prima naştere şi avea doar 32 de săptămâni de sarcină, bebeluşul s-a născut mort în urma complicaţiilor. „Fata s-a internat cu hipertensiune foarte mare indusă de sarcină.

Este o complicaţie specifică acestei vârste, care a dus ulterior la o decolare de placentă. A fost operată de urgenţă. După operaţie, evoluţia ei a fost urmărită de o echipă largă de medici. Nu avem o cauză exactă, aşteptăm rezultatul autopsiei. E posibil să fie vorba de o embolie”, a spus doctorul Sorin Prişcă, fostul director al Spitalului Matern Arad. Cei doi vor fi înmormântaţi mâine.

„În funcţie de rezultatul autopsiei, vom şti dacă vor continua cercetările”, a spus agent principal Ovidiu Liber, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei Arad.


Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite