Tabără ecologică pentru elevi la Parcul Natural Lunca Mureşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timp de două luni, în perioada august-octombrie Asociaţia de Tineret Fiscut derulează un proiect în Parcul Natural Lunca Mureşului. Mai exact, este vorba despăre o tabără de educaţie ecologică.  Proiectul urmăreşte apropierea tinerilor de natură concomitent cu petrecerea timpului în aer liber.

În cadrul programului de ecoturism, administraţia parcului a amenajat un traseu de biciclete în zona de agrement Ceala, care poate fi parcurs cu usurinţă de către oricine. Traseul este complet marcat şi presărat din loc în loc cu panouri informative, pentru a atrage atenţia asupra diferitelor obiective turistice, valori naturale şi istorice din această zonă.

„Am considerat că cel mai nimerit loc pentru desfăşurarea unei tabere de educaţie ecologică este un parc natural. S-a ales Parcul Natural Lunca Mureşului, care are ca obiectiv protejarea peisajului, habitatelor şi speciilor de luncă. În cadrul consultărilor avute cu membrii administraţiei Parcului Lunca Mureşului, am ajuns la concluzia că s-ar dovedi foarte util amplasarea, pe traseul cicloturistic, a unor elemente de „înviorare”, în unele locuri de popas”, a spus Cosmin Suciu, preşedintele Asociaţiei de Tineret Fiscut.

Proiectul continuă zilele acestea cu realizarea unui „Jurnal de tabără”. Acesta va conţine impresii ale tinerilor, fotografii din zilele taberei dar şi informatţi despre „Asociaţia de Tineret Fiscut”, partenerul „Parcul Natural Lunca Muresului”.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite