TIR-urile nu mai au voie să intre în Ungaria din această seară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Circulaţia automarfarelor va fi reluată din această seară
Circulaţia automarfarelor va fi reluată din această seară

Începând de astăzi, de la ora 23.00 (ora României), circulaţia automarfarelor pe teritoriul Ungariei va fi interzisă. Restricţia va dura până în data de 2 ianuarie, ora 23.00 (ora României).  Ea este impusă de autorităţile maghiare, deoarece primele două zile ale noului an sunt declarate nelucrătoare în ţara vecină.

Reprezentanţii Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Arad au anunţat că au luat măsuri pentru derularea unui control operativ şi fluent în toate punctele de trecere a frontierei subordonate inspectoratului şi recomandă şoferilor de TIR respectarea legislaţiei statului vecin.

„În această perioadă, autorităţile de frontieră vor efectua controlul comun pentru ieşirea din România, respectiv intrarea în Ungaria, pentru acest tip de mijloace de transport, însă, conform legislaţiei statului vecin, şoferii automarfarelor vor avea obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate, până la încheierea perioadei de restricţionare a circulaţiei pe drumurile publice“, spune agent Mihaela Leş, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Arad.

 Aceasta a mai spus că IJPF Arad a dispus măsuri de suplimentare a personalului care-şi desfăşoară activitatea la controlulul documentelor şi de creştere a numărului arterelor de control a TIR-urilor, atât pe sensul de ieşire cât şi pe sensul de intrare.

De asemenea, s-a luat legătura cu autorităţile de frontieră din Ungaria în vederea stabilirii măsurilor comune necesare asigurării unui control operativ pentru acest tip de mijloace de transport.


Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite