Camioanele grele au interzis zilele acestea să treacă granița spre Ungaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Automarfarele nu vor putea trece granița
Automarfarele nu vor putea trece granița

Autoritățile maghiare au anunțat că vor interzice și de această dată accesul TIR-urilor pe teritoriul Ungariei în perioada 11 iunie ora 23.00 și 13 iunie ora 23.00, deoarece sunt sărbătorite Rusaliile iar această dată a fost declarată nelucrătoare.

Astfel, deja obișnuiți cu aceste restricții impuse de autoritățile maghiare, șoferii de TIR vor trebui să aștepte timp de aproximativ 72 de ore în  parcările din apropierea zonelor de frontieră arădene: Nădlac, Vărșand și Turnu.


Și de această dată, polițiștii de frontieră arădeni au luat măsuri pentru ca imediat ce se va permite accesul în Ungaria, să nu se formeze cozi.
“Ținând cont de numărul mare de automarfare care se prezintă la ieșirea din țară, în punctele de trecere a frontierei subordonate Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră Arad, s-au dispus măsuri de suplimentare a personalului care își desfășoară activitatea la controlul documentelor și de creștere a numărului arterelor de control a TIR-urilor, atât pe sensul de ieșire cât și pe sensul de intrare”, a declarat Mihaela Leș, purtător de cuvânt al IJPF Arad.


Pentru a asigura liniștea și ordinea în parcările unde TIR-urile vor staționa, autoritățile arădene au dispus ca mai multe patrule comune, formate din polițiști de frontieră români și alți angajați MAI vor patrula zi și noapte.


Frontieriștii recomandă
Pentru a evita aglomerările, conducerea IJPF Arad recomandă ca să se tranziteze toate punctele de frontieră existente în județul Arad, respectiv PTF Nădlac- Nagylak, PTF Turnu- Batonnya și PTF Vărșand- Gyula.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite