Arad: Şoferul de TIR care a izbit autocarul dormea la volan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: Şoferul de TIR care a izbit autocarul dormea la volan
Arad: Şoferul de TIR care a izbit autocarul dormea la volan

Accidentul care a pus în pericol viaţa a 37 de oameni la Milova s-a produs din cauza şoferului obosit care conducea TIR-ul.

Primele cercetări ale poliţişti arată că şoferul autocamionului a circulat neregulamentar, aflându-se pe contrasens în momentul impactului. „Şoferul TIR-ului, Krasmir I., de 30 de ani, e vinovat pentru că a adormit la volan. I s-au recoltat şi probele de sânge şi în două zile vor veni rezultatele”, a declarat Camelia Tuduce, purtător de cuvânt al Poliţiei Arad.
Poliţiştii aşteaptă ca victimele să depună plângere împotriva tiristului, moment în care poate să înceapă urmărirea penală împotriva lui. Şoferul bulgar ar putea fi acuzat de vătămare corporală din culpă.

Autocarul era asigurat

Reprezentanţii companiei de transport Kessler din Germania, firmă căreia îi aparţine autocarul, au susţinut că toate maşinile lor au asigurare casco şi asigurare pentru pasageri. Aceştia au precizat că vor cere daune de la şoferul de TIR pentru suferinţele provocate pasagerilor şi pentru că au fost nevoiţi să pună în mişcare încă un autocar care să preia oamenii de la Arad pentru a-i duce la Sibiu.

Răniţii sunt în afara oricărui pericol


Cele 13 persoane rănite în accident se simt bine şi încearcă să treacă peste şocul impactului. Oamenii, care veneau din Dortmund, au susţinut că au trăit clipe de groază şi au văzut moartea cu ochii. Unii dormeau în timpul impactului.
„Am dormit şi deodată m-am trezit cu o grămadă de oameni peste mine”, a susţinut Laura Olasz, pasageră în autocar. Unii răniţi ar putea rămâne cu sechele pe viaţă deoarece au fost atinşi de cioburile de sticlă din parbrizul spart în ochi şi urechi. „Puteam muri ca animalele, că şoferii aştia de TIR nu mai au nicio lege”, a susţinut Ileana Chiş. Printre răniţi s-au aflat şi doi copii, unul de doi ani şi unul de 12 ani, care au scăpat doar cu sperietura.

"Puteam să murim ca animalele, că şoferii aştia de TIR nu mai au nicio lege".
Ileana Chiş, pasageră

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite