TIMP LIBER: Tinerii talentaţi se pot înscrie la mai multe module de instruire pentru a confecţiona obiecte artizanale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pregătiri intense pentru Şcoala de Vară. Participanţii se pot înscrie de astăzi la Şcoala de Vară care se va desfăşura în perioada iulie-august în mai multe localităţi din judeţ.

Elevii şi studenţii care nu şi-au făcut încă planuri pentru vacanţa de vară trebuie să ştie că astăzi au început înscrierile pentru o nouă ediţie a festivalului Şcoala de Vară, organizat de către Centrul Cultural Judeţean Arad.

“Unul din module va fi confecţionarea de obiecte eco artizanale, modul care se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 7-12 ani. Vor fi folosite materiale reciclabile şi biodegradabile pentru a confecţiona mici obiecte artizanale. Produsele realizate în cadrul acestui modul vor fi valorificate în cadrul unor expoziţii, cum ar fi Târgul Eco-Mediu din perioada 24-26 noiembrie 2010 cu vânzare, iar fondurile obţinute vor fi donate în scopuri caritabile”, a declarat Ana Maria Dumitrean, director la Centrul Cultural Judeţean Arad.

Muzică de fanfară

Un alt curs cuprins în Şcoala de Vară este cel de muzică de fanfară, care se va desfăşura în perioada 19-23 iunie, în comuna Chisindia. Tematica din acest an va cuprinde muzică din ţările scandinave.

“Acest curs urmăreşte să ofere tinerilor talentaţi din judeţul nostru şansa de a-şi exersa tehnicile instrumentale de execuţie pe teme noi, de a se cunoaşte mai bine, de a veni în contact cu alte culturi şi civilizaţii”, a adăugat Ana Maria Dumitrean.

Timp de trei luni, tinerii vor putea participa şi la creaţii populare într-un atelier al tradiţiilor populare din Vladimirescu. Olăritul, teatrul, actoria, pictura şi dansul se numără de asemenea printre activităţile pe care le pune la dispoziţia adolescenţilor, Şcoala de Vară 2010.

“Cum nu prea sunt bani pentru tabere, mai mult ca sigur că o să mă înscriu la unul din module. Mi-ar place să iau câteva lecţii de dans modern pentru că îmi plac mişcările scenice ale vedetelor în general”, a explicat Oana Sava din Arad. Organizatorii au mai anunţat că toate cursurile sunt gratuite şi vor fi susţinute de către lectori profesionişti cu o reputaţie unanim apreciată.

Duminică, ora 19.00

O nouă premieră la Teatrul “Ioan Slavici”

Arădenii iubitori de clasic sunt invitaţi duminică în Sala Studio a Teatrului Clasic “Ioan Slavici” unde se va juca, de la ora 19.00, premiera specacolului „Codrii” de David Mamet. Spectacolul îi are în distribuţie pe tinerii actori Cecilia Donat şi Alex Mărgineanu, care vor aduce în scenă o lume şi un spaţiu aparte, decupat din dramaturgia americană. Piesa „Codrii” este una dintre cele mai de succes piese ale lui David Mamet, ajunsă pentru prima dată în oraşul nostru. Decorul spectacolului este semnat de Doru Păcurar iar costumele de cunoscuta designer Oana Văran.

Astăzi, ora 18.00

Show de modă şi dans la mall

În această seară, arădenii pot participa la un show de modă în cadrul căruia vor putea admira zeci de ţinute sport, casual, costume de baie şi ţinute elegante. Spectacolul de modă va avea loc în incinta mall-ului Atrium. Prezentarea fashion va fi presărată de reprize spectaculoase de street dance, muzică ţigănească şi samba. Spre finalul show-ului, un concert extraordinar al Deliei Matache va întregi o seară incendiară. Organizatorii au anunţat că pe tot parcursul serii vor oferi sute de cadouri celor prezenţi.

Sâmbătă, ora 10.00

Simpozion “Ioan Slavici-inedit”

Sala de  şedinţe a Consiliului Judeţean Arad este mâine gazda unui simpozion dedicat marelui scriitor arădean Ioan Slavici. Cu această ocazie, mai mulţi profesori universitari alături de oficialităţi vor prezenta o sesiune de comunicări ştiinţifice pe teme legate de viaţa şi activitatea scriitorului. La evenimentul de mâine sunt invitaţi să participe toţi arădenii care iubesc literatura. Simpozionul “Ioan Slavici-inedit” va fi precedat de o vizită la Centrul de Studii “Ioan Slavici” situat în Palatul “Românul”.

Duminică, ora 12.00

„Zilele Staţiunii Moneasa”

În acest weekend, staţiunea Moneasa organizează o nouă ediţie a sărbătorii “Zilele Staţiunii”. Astfel, sâmbătă şi duminică, arădenii puşi pe distracţii pot dansa şi cânta alături de zeci de formaţii de muzică populară, pot gusta din micii şi clătitele preprate special pentru ei şi se pot întrece în mai multe concursuri de divertisment. Vor avea loc concursuri cu atv-uri şi motociclete. Organizatorii evenimentului promit distracţie pe cinste şi multe surprize vizitatorilor şi se roagă ca vremea să ţină cu ei.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite