Sute de recenzori din Arad pornesc astăzi pe teren pentru a culege date

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 S-a finalizat recensământul agricol
S-a finalizat recensământul agricol

Astăzi începe operaţiunea de culegere în teren a datelor Recensământului General Agricol, primul desfăşurat în România după aderarea ţării noastre la Uniunea Europeană.  În judeţul Arad sunt implicate în culegerea datelor peste 600 de persoane.

Acesta este efectuat de Ministerul Agriculturii, Institutul Naţional de Statistică şi Ministerul Administraţiei şi Internelor, sub coordonarea Comisiei Centrale pentru Recensământul General Agricol.

 Autorităţile spun că toate informaţiile obţinute în teren, de recenzori pe baza declaraţiilor celor care desfăşoară activităţi agricole, au caracter confidenţial şi vor fi folosite numai în scopuri statistice.

,,Datele vor fi culese prin interviu faţă în faţă de către recenzori pentru exploataţiile agricole fără personalitate juridică, şi prin autoînregistrare, sub îndrumarea recenzorilor şefi sau coordonatorilor, la unităţile cu personalitate juridică”, spune Călin Bibarţ, prefectul judeţului Arad.

 Acesta mai spune că oamenii au obligaţia de a furniza recenzorilor date şi informaţii corecte şi complete. În caz contrar sau în cazul refuzului furnizării de date cei în cauză pot fi amendaţi cu sume cuprinse între 200 şi 1.000 de lei.

La nivelul judeţului Arad sunt 632 de recenzori care vor face zilnic raportări şi a căror activitate va fi coordonată de 100 de recenzori şefi care la rândul lor sunt coordonaţi de 78 de recenzori coordonatori (care vor fi secretarii primăriilor).


Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite