Sute de kilograme de murături ungureşti confiscate de către comisarii Gărzii Financiarei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma uni control de rutină efectuat în punctul de trecere a frontierei Turnu, comisarii Gărzii Financiare Arad au identificat un transport de murături în valoare de 4.500 de lei.

Conducătorul auto în maşina căreia se afla marfa a prezentat la control un CMR care avea înscris la rubrica expeditor o persoană fizică din Ungaria, iar la rubricile importator şi distribuitor menţiunea „Arad”.

„Din anali¬za documentelor prezentate, nu s-a putut identifica nici destinatarul real al mărfii din România şi nici locul des¬cărcării acesteia, neexistând ni¬cio menţiune în acest sens”, a declarat Anton Pop, comisarul-şef al GFA. Cercetările continuă în vreme ce toată cantitatea de murături a fost ridicată în vederea confiscării.

În ultima perioadă, tot mai mulți arădeni preferă să își facă cumpărăturile din Ungaria pentru că prețurile sunt cum mult mai mici decât în țară, Printre cele mai căutate produse ungurești, în perioada sărbătorilor sunt murăturile, motiv pentru care comisarii Gărzii Financiare spun că astfel de transporturi au loc tot mai des. "Nu e prima captură de acest gen. Mai mult decât atât, în ultima perioadă ne așteptăm la un număr tot mai mare de transporturi cu murături care vor trece granița de stat", a adăugat Anton Pop.

În Arad există două magazine care comercializează doar produse din Ungaria. Patronul celor două magazine spune că în ultima lună a crescut semnificativ numărul arădenilor care vin să-și facă aici cumpărăturile. Arădenii caută cel mai des produsele din carne și murăturile, pentru că prețul lor este de cel puțin două ori mai mic decât într-un magazin strict românesc. "De un an de zile îmi fac cumpărăturile doar din acest magazin. Economisesc pe puțin câte 30 de lei de fiecare dată când cumpăr câte ceva", a spus Mioara Stan din Arad.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite