Sute de firme arădene şi-au sistat activitatea în ultimele luni. Falimentele sunt în scădere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai multe firme au fost nevoite să îşi sisteze activitatea
Mai multe firme au fost nevoite să îşi sisteze activitatea

Un bilanţ al Oficiului Naţional al Registrului Comerţului arată că deşi numărul societăţilor care s-au închis datorită problemelor financiare este ridicat, nu îl depăşeşte pe cel de anul trecut când  Cu toate acestea, mulţi întreprinzători au ales să pună lacătul pe societăţile comerciale deţinute.


Statisticile întocmite de reprezentanţii Registrului Comerţului arată că numărul firmelor care şi-au suspendat activitatea a scăzut mult, comparativ cu anul precedent. Astfel, în timp ce anul trecut, din lipsă de lichidităţi ori comenzi reduse, 1.658 de firme şi-au suspendat activitatea, în primele 10 luni ale anului 2011 doar  743 de firme au fost închise.

Dacă numărul falimentelor a scăzut mult în acest an, statisticile arată şi o creştere a numărului de noi societăţi deschise. Anul 2011 a fost un an mai bun pentru deschideri de noi afaceri, fapt confirmat şi de datele provenite  de la ONRC. În perioada ianuarie – septembrie a acestui an s-au înregistrat 2.517 înmatriculări de noi societăţi, în timp ce în aceeaşi perioadă din 2010, numărul acestora a fost de 1.984. Cele mai multe noi firme înfiinţate în acest an sunt societăţile cu răspundere limitată.

Nu în ultimul rând, la începutul lunii septembrie a acestui an, în judeţul Arad au fost activi din punct de vedere juridic peste  21.000 de comercianţi, din care, un număr de 8.419, persoane fizice autorizate.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite