Sute de colindători au trecut pragul casei regale de la Săvârșin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Familia regală a primit colindători
Familia regală a primit colindători

Crăciun regal în judeţul Arad, acolo unde Regele Mihai, Regina Ana, Principesa Margareta şi Principele Radu îşi petrec sărbătorile de iarnă. Alături de familie, la castelul de la Săvârşin, se află şi prinţul Nicolae.

Familia Regală a primit aseară sute de colindători. Zeci de oameni, dintre care unii de la sute de kilometri depărtare, au venit să-i vadă pe membrii Familiei Regale.  Familia Regală petrece sărbătorile de Crăciun şi de Anul Nou la  castelul regal din localitatea arădeană Săvârşin. Este al 10-lea an în care Familia Regală petrece sărbătorile de iarnă aici. 

Sute de oameni, copii sau bătrâni, din tot vestul ţării au venit la castelul din  Săvârşin pentru a colinda Familia Regală. Fie că au fost grupuri mari formate din zeci persoane sau doar câţiva copii, toţi colindătorii au fost primiţi cu braţele deschise, iar membrii Familiei Regale au  ascultat colindele şi urările tuturor.

Colindătorii au fost primiţi cu ceai cald, ţuică şi cozonac. Printre cei care au adus vestea Naşterii Pruncului Iisus s-au aflat şi Dubaşii din Săvârşin, care se află printre preferaţii regelui Mihai. Localnicii îşi amintesc cu mare drag de vremurile când regele era tânăr şi spun că şi atunci era un om foarte popular. „Stătea de vorbă cu fiecare localnic. A făcut multe pentru Săvârşin când era tânăr şi venea la castel. A asfaltat drumul până la Vărădia,  s-a modernizat gara şi a construit un spital”, a declarat Ion Galea.

Localinicii sunt foarte mândri că majestatea sa alege să-şi petreacă sărbătorile de iarnă de fiecare dată la castelul de la săvârşin. Pentru familia regală localitatea Săvârşin reprezintă un loc special, de care se simte foarte legată. „Este al zecelea an de când venim la Săvârşin de Crăciun şi Anul Nou. I-am cumpărat un gadget regelui, să-şi pună la valiză să nu o mai piardă în aeroport” ASR Principesa Margareta
 
„Îmi plac tradiţiile din România. Am cumpărat şi cadouri. Pentru străbunica am cumpărat nişte cărţi, iar pentru străbunicul o băutură dulce pentru că ştiu că-i place”,  a declarat ASR Principele Nicolae.
 
Regele Mihai, Regina Ana, Principesa Margareta, Princepele Radu şi Principele Nicolae rămân la castelul de la Săvârşin până la începutul anului viitor.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite