Arad: Sute de arădeni trăiesc ungureşte şi vor domiciliu peste graniţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: Sute de arădeni trăiesc ungureşte şi vor domiciliu peste graniţă
Arad: Sute de arădeni trăiesc ungureşte şi vor domiciliu peste graniţă

Preţurile şi serviciile din Ungaria atrag tot mai mulţi arădeni care s-au obişnuit deja să treacă graniţa săptămânal.

Îşi doresc mai multă linişte şi curăţenie, o afacere prosperă sau pur şi simplu o viaţă mai liniştită. Asta, spun mulţi arădeni, sunt motivele pentru care Ungaria a devenit o a doua casă pentru ei. Este vorba despre locuitorii din vestul ţării care au rămas să muncească în Arad sau în localităţile limitrofe, dar care s-au mutat în Ungaria, de cei care fac afaceri în ţara vecină sau de cei care se tratează sau se distrează acolo.

Afaceri cu vecinii din vest

O altă categorie de oameni a căror viaţă e legată de ţara vecină sunt cei ale căror afaceri, mai mici sau mai mari, depind de Ungaria. Sunt arădenii care importă flori şi accesorii pentru buchete şi aranjamente florale, plante şi mobilier pentru amenajarea grădinilor şi a balcoanelor, dar şi pământ sau îngrăşăminte.

Coafezele, manichiuristele şi cosmeticienele depind în totalitate de produsele din Ungaria. „Gelul pentru unghii, ornamentele pentru acestea, spatulele, foarfecele, cearşafurile de unică folosinţă şi altele le luăm din Ungaria, fie pentru că doar acolo găsim, fie pentru că sunt mai de calitate sau mai ieftine ca la noi”, a spus Mioara Kergo, proprietara unui salon de înfrumuseţare. Chiar şi atunci când vine vorba despre lapte sau pâine, privirea multor români din vestul ţării se îndreaptă tot spre ţara vecină, iar motivele principale sunt preţurile şi calitatea produselor.

image



Petrecerea timpului liber în locurile de agrement din Ungaria a devenit un trend în ultimii ani. Locuitorii din vestul ţării apreciază mai ales preţurile mai scăzute decât acasă.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite