Supraofertă de locuri de muncă pentru absolvenţi la bursa dedicată lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste trei sute de oferte de locuri de muncă au fost astăzi prezentate absolvenţilor la bursa dedicată lor, organizată la restaurantul Bucegi din Arad, str. Gării nr. 11, (fosta sala Bingo), cu începere de la  ora 09.00.

La ediţia de astăzi, 35 de angajatori şi-au anunţat participarea la eveniment, deşi Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Arad a contactat un număr de 182 angajatori. Angajatorii care şi-au anunţat participarea la eveniment au comunicat un număr aproximativ de 302 oferte de locuri de munca pentru bursa dedicata absolvenţilor.

Cele mai multe meserii s-au adresat absolvenţilor cu studii sub nivel mediu şi celor cu studii medii. La ediţia de astăzi a bursei, au putut participa şi alte persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, fiind invitaţi să participe toţi agenţii economici intersaţi să angajeze personal.

„Noi am anunţat angajatorii că este o bursă pentru absolvenţi, dar se poate prezenta orice şomer. Practic, toată lumea are o şansă să se încadreze în muncă la această bursă“, a spus directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Horia Ocolicean. Tinerii au avut posibilitatea de a se orienta spre diferite domenii fiinf disponibile locuri de muncă în construcţii, industria textilă, tâmplărie şi multe altele.

Cu toate acestea, doar 25 de angajatori au fost prezenţi la bursa de astăzi, deşi 35 şi-au anunţat participarea. "O mare pondere au fost locurile de muncă din domeniul asigurărilor, confecţiilor sau construcţii", a spus Mihaela Jude, compartiment comunicare din cadrul AJOFM Arad. Interesul absolvenţilor în schimb nu a fost mare. Dovadă o face şi numărul mic de persoane selectate în vederea unei vvitoare încadrări: 35 de absolvenţi.

În cadrul bursei de astăzi, au fost angajate pe loc opt persoane, din care cinci agenţi de asigurări şi trei confecţionere.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite