Suntem iar lideri!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

UTA şi-a recâştigat prima poziţie în B2, după cea mai clară victorie a sezonului, pe care i-a dedicat-o amintirii lui Marian Sinescu. Alb-roşiii au învins cu 3-0 la Lupeni, deşi au jucat aproape o oră cu un om în minus. Jocul rezultatelor i-a ajutat pe arădeni, care pot ierna pe locul 1.

Ionuţ Popa a gândit fără Dodo Digbeu şi Vali Apostol. Mijlocaşul de abanos a pierdut echipa din cauza prestaţiilor şterse, survenite cam după ce s-a aflat că va fi rechemat de CFR Cluj. Iar Apostol a fost blocat de o clauză contractuală care prevedea că nu poate fi adversarul Minerului, acolo unde evolua până vara trecută. Aşa că Mister s-a orientat spre 4-4-2, iar Dejan Pecarov a prins pentru prima oară formaţia de start.


Lupeniul l-a aruncat pe Gideon în careul arădean, iar africanul a produs puţină panică la început de meci. Dar UTA s-a remarcat repede şi a deschis scorul printr-un super-gol al lui Paul Batin. Golgeterul arădenilor era la 25 de metri când a primit o minge, preluare scurtă urmată de torpilă incredibilă în vinclu (min. 13).


Lovit, antrenorul Petre Gigiu a mutat cu Omoduemuke. Fotbalistul care încearcă să treacă peste dramă cruntă (i-a murit copilul de câteva luni) a stat la originea rămânerii arădenilor în zece oameni. Intrat în minutul 36, „Omo” a fost faultat aiurea de Nădăban şi Florin Marcu i-a dat roşu arădeanului.
Dar UTA a terminat repriza în picioare şi n-a dat semne de oboseală. Iar actul doi i-a stat la îndemână. Batin a creat golul de 2-0 în minutul 72, dansând prin defensiva adversă, apoi un pas perfect pentru Pascariu, care n-a trebuit decât să pună latul.


„Am marcat un singur gol în campionat, e cam puţin”, observa Adi Drida înainte de meci. Căpitanul şi-a amintit declaraţia şi a înscris şi el un euro-gol în minutul 80, şut superb de la 25 de metri, direcţia vinclu.
Final superb, cu arădenii reveniţi pe primul loc. Argeşul a pierdut acasă cu Arieşul Turda (1-2), iar FCM Tg. Mureş a învins cu 2-0 pe Deva, dar are golaveraj inferior.

Cu târnăcopul pe teren!


La plimbarea tradiţională de pe teren înaintea meciului, utiştii au constatat că una din porţi era mai scundă cu 15 centimetri decât prevede regulamentul! Au făcut contestaţie, gazdele rezolvând problema cu un târnăcop! „Scula” amintită a fost folosită pe linia porţii, al cărei nivel a fost coborât prin scoaterea pâmântului!!!
am câştigat pe teren cu acelaşi scor cu care ar fi trebuit să ne impunem la masa verde. Nu ne-am închipuit că în anul 2009, pe terenul unei formaţii de Liga a 2-a, se poate vedea cu ochiul liber că înălţimea unei porţi e neregulamentară”, a declarat Roland Nagy.


Minerul Lupeni – UTA Arad 0-3 (0-1)


Au marcat Batin (12), Pascariu (72), Drida (80)
Minerul: Ciucă - David, Câmpean, Pocean, Neacşa – Luca (36 Omoduemuke), Daj (46 Işfan), Bozian, Popescu (59 Cristian) - Gego, Gideon. Antrenor: Petre Gigiu.
UTA: Bălgrădean – Mihuţ (75 Manea), Pascariu, Pocuca, Buican - Nădăban, Drida (82 Copil), Chindriş, Roman (57 Eze) - Batin, Pecarov. Director tehnic: Ionuţ Popa.
Arbitri: Florin Marcu (Oradea) - Flaviu Damaschin, Gabriel Dan (ambii Timişoara)

UTA a jucat şi a câştigat pentru Sinescu
Roland Nagy, antrenor UTA.



Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite