Succes culinar la Arad. Vezi aici câștigătorii competiției de gătit!
0Reprezentanții Centrului Cultural Județean Arad spun că primele ecouri în urma evenimentului gastronomic recent încheiat la Arad și anume Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber din zilele de 30 iunie și 1 iulie evidențiază contextul internațioanal, de înalt nivel la care s-a desfăsurat competiția culinară.
„Cupa Aradului în Gastronomie, etapa concurs a acestui eveniment a mobilizat atenţia unanimă. Un juriu exigent, din care au făcut parte nume sonore ale artei culinare internaţionale – precum Gissur Gudmundsson, preşedintele juriului, Spiros Dimitriou, Ragnar Fridriksson, Thomas Gugler ş.a. au apreciat preparatele concurenţilor. De altfel, este singura competiţie gastronomică continentală din România, certificată de World Association of Chefs Societies. Aceasta se adresează atât profesioniştilor, cât şi amatorilor, fiecare grupă fiind jurizată de către o comisie internaţională. Au fost apreciate, potrivit criteriile de evaluare: gustul produselor culinare, prezentarea finală, dexteritatea şi igiena concurentului”, spune Ana Maria Dragoș, director al Centrului Cultural Judetean Arad.
Rezultatele la probele stabilite au fost următoarele:
Gătit în aer liber – amatori:
Antreuri, platouri festive: Locul I – Marvic; Locul II – Georgeo Andrei
Dulciuri: Locul I – Marvic Cluj
Creaţie: locul I – Marvic
Meniu alternativ: Locul I – Claudia Ramona Rista
Somelieri amatori:
Locul III –Claudia Ramona Rista; Locul II-Georgeo Andrei;Locul I – Marvic
Grătar – amatori:
Locul III –Tramuţa, Oradea: locul II- echipa Păpuriş; locul I- Georgeo Andrei-Cooking Passion
Plită – locul I: Marvic – Cluj;
Ceaun – locul II: echipa Hop Ţop; locul I: Team „Lalivaşi”
Creaţie- locul II: echipa Păpuriş; locul II: Tibor Gibanica; locul I:Marvic-Cluj;
Somelieri amatori:
Locul III: echipa Păpuriş; locul II-Georgeo Andrei-Cooking Passion;
Locul I-Marvic, Cluj;
Carving:
Locul III-Restaurant Waterhouse; locul II-Casa Bunicii Timişoara;
Locul I - Moshe Alkobi
Cupa: Oprişa Marcel
Somelier
Locul III- Casa Bunicii; locul II-Restaurant Waterhouse; locul I- Nicolae Stan
Cupa: Hanul de la Răscruce
Gătit în aer liber –profesionşti
Grătar
Locul III- Restaurant Waterhouse; Taverna Libaneză
Locul II – Casa Bunicii; Cavalerul medieval-Iaşi
Locul I – Complexul Hotelier UNIREA Iaşi
Cupa: Salon MAREM – Arad
Ceaun:
Locul III- Cavalerul Medieval Iaşi
Locul II – Salon Marem Arad; Notre Dame;
Locul I – Complex Hotelier Unirea Iaşi
Cupa: Taverna Pecicană
Creaţie:
Locul III – Sou Kole Macedonia; Hotel Rest.Parc; Notre Dame
Locul II – Taverna Pecicană; Roman Robinov; Moshe Alkobi; Yana Ubarova
Locul III- Sky Rest.Cafe del Sole; Shamina Svetlana
Cupa – Sdalon Marem Arad
Somelieri profesionişti
Locul III- Casa Bunicii Timişoara
Locul II – Cavalerul Medieval Iaşi
Locul I – Sky Rest. „Casa del Sole”
Cupa: Stan Nicolae
Cupa Secţiunii: Salon MAREM Arad
Cupa Etapei: Complex Hoterier Unirea Iaşi
Clasa I – preparate culinare reci – profesionişti
Antreuri, platouri festive
Locul III: Sou Kole Macedoni 1; Rohan Robinov
Locul II: Continental Arad; Hanul de la Răscruce
Locul I: Notre Dame 1; Sky Restaurant Casa del Sole
Cupa: Complex Hotelier Unirea Iaşi
Dulciuri
Locul III – Shamina; Sou Kole Macedonia
Locul II – Taverna Pecicană; Notre Dame 2
Locul I – Complex Hotelier Unirea Iaşi; Moshe Alkobi; Salon Marem Arad
Cupa: Yana Uvarova
Creaţie
Locul III – Restaurant Waterhouse; leonMenahem
Locul II – Hanul de la Răscruce; hotel Parc; Rohan Robinov
Locul I – Complex Hotelier Unirea Iaşi
Cupa: Sky Restaurant Casa del Sole
Meniu alternativ
Locul III – Association of Profesional Chef Macedonia; Israel Team
Locul II – Taverna Libaneză; Hotel Parc Arad;
Locul I – Sky Restaurant Casa del Sole; Salon Marem Arad
Cupa: Complex Hotelier Unirea Iaşi
Cupa Bloggerilor
Bucătarii veseli: Lepadat Angela, Borod Cristian, Marcel Iorga
Locul I – Chelaru Mihai Alexandru
Organizatorii spun că nivelul calitativ superior al competiţiei garantat de prezenţa maeştrilor bucătăriei internaţionale, a atins standardele impuse, demonstrând faptul că Aradul poate fi promotor al bunului gust, al savorii şi ospitalităţii.