Subcomisarul Crişan, condamnat la doi ani de puşcărie de instanţa bucureşteană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Virgil Crişan a fost condamnat de judecătorii timişoreni
Virgil Crişan a fost condamnat de judecătorii timişoreni

Subcomisarul Virgil Crişan, ofiţer la Poliţia Pecica, arestat la sfârşitul lunii august 2010 pentru trafic de influenţă în formă continuată, a fost condamnat în noiembrie acelaşi, an de Curtea de Apel Timişoara la doi ani de închisoare cu executare.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie  a dat aceaşi sentinţă: doi ani de închisoare. Alături de acesta, şi concubina, Ana Maria Nicolae a fost trimisă în judecată pentru complicitate la trafic de influenţă, instanţa bucureşteană condamnând-o la doi ani cu suspendare. De asemenea, cei doi vor trebui să restituie celor care i-au denunţat suma de o mie de euro, plus trei mii de lei fiecare, cheltuieli judiciare.

Conform rechizitoriului întocmit de procurori, subcomisarul arădean a pretins şi primit de la două persoane, denunţătoare în cauză, suma de trei mii euro, prin intermediul concubinei acestuia, Ana Maria Nicolae. În schimbul acestei sume, Virgil Crişan urma să intervină pentru eliberarea fratelui unuia dintre denunţători, arestat pentru trafic de influenţă şi instigare la dare de mită.

Fratele denunţătorului, administrator şi asociat al unei societăţi comerciale, fusese reţinut în aceeaşi zi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi instigare la dare de mită, iar a doua zi, la 20 august 2010, a fost arestat preventiv, în pofida promisiunii făcute de subcomisarul Virgil Crişan.

Toate aceste convorbiri telefonice au fost interceptate de către procurorii arădeni,iar la momentul în care sumele de bani au fost date către concubina acestuia s-au făcut şi înregistrări ambientale. Dat fiind că este vorba despre un angajat al Ministerului Administraţiei şi Internelor, dosarul a fost declinat către DNA Timişoara.

Lucra la Poliţia Pecica

Poliţistul arădean era angajat ca şi comisar la Poliţia din Pecica, la compartimentul judiciar de mai puţin de un an de zile. A lucrat la IJPF Arad în anul 1997, transferat de  la Peregu Mare, iar din anul 2002 a lucrat chiar în cadrul sediului central, la Arad.În anul 2005, în luna aprilie a fost numit adjunt al şefului inspectoratului de  poliţie de frontieră Arad. ”Din câte îmi amintesc, a stat în această funcţie doar o lună, o lună şi jumătate. Nu ştiu de ce a fost destituit sau ce s-a întâmplat. Ştiu doar să vă spun că de aici a plecat la IJPF Oradea”, a declarat Ioan Handra, şef IJPF Arad.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite