Arad: Străzile Aradului, inundate de cerşetori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: Străzile Aradului, inundate de cerşetori
Arad: Străzile Aradului, inundate de cerşetori

În gară, la porţile catedralelor, în tramvai sau în pieţe, poţi fi, oricând, interpelat de un cerşetor. Imaginea lor stârneşte până şi indignarea turiştilor care tranzitează oraşul, nu de multe ori prădaţi de acest gen de oameni.

Cu voci tremurânde, te roagă să le dai un leu. Dacă refuzi, te poţi trezi înjurat. Pe cerştori îi vezi peste tot, pe străzi, iar asta îi determină pe şi mai mulţi oameni ai străzii să creadă că mila publică funcţionează perfect. Arădenii sunt campioni la milostenie, dar banii ajung să fie daţi pe băutură, aurolac sau ţigări.
În momentul în care au vrut să-i ignore, unii arădeni au avut de suferit. „Într-o intersecţie, la semafor, un cerşetor s-a oferit să-mi spele parbrizul. L-am refuzat politicos, dar mi-a umplut geamul de spumă şi nu l-a curăţat până nu i-am dat bani”, a povestit Diana Enache.
Unii arădeni sunt indignaţi deoarece văd oameni care au ales să nu presteze vreo meserie, preferând să apeleze la mila celor din jur. „Poate fac mai mulţi bani ca noi, cei care muncim. Cred că îi coordonează cineva, altfel şi-ar lua un loc de muncă, oricum ar fi”, a declarat Gabriel Stoichiţescu. 

Fiţi alături de noi
Pornind de la aceste realităţi, Adevărul de Seară demarează o campanie împotriva cerşetorilor şi cerşetoriei cu speranţa că aleşii locali vor da o hotărâre care să ducă cel puţin la diminuarea fenomenului dacă nu la eradicarea lui. Îi invităm pe toţi arădenii să ne transmită la telefonul redacţiei, 0257242333, la adresa de email arad@adevarul.ro sau pe web, la adresa arad.adevarul.ro, ce probleme le fac cerşetorii şi ce ar trebui să facă autorităţile ca să ne scape de ei.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite