Strada Meţianu va fi amenajată după model vienez de doi constructori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aşa arată acum strada Meţianu
Aşa arată acum strada Meţianu

Schimbarea la faţă a străzii va începe în acest an,.În câţiva ani, strada Meţianu va putea fi străbătură mai uşor de arădeni, dar şi de turiştii care vizitează oraşul. Maşinile vor avea accesul interzis.

Strada Meţianu din Arad îşi va schimba în câţiva ani „faţa”, spre bucuria celor care locuiesc în zonă şi a celor care trec zilnic pe acolo la piaţă. Dacă acum arădenii abia pot să meargă, mai ales când plouă, din cauza bălţilor, în următorii ani vor merge pe o stradă nou-nouţă. Pavaje din granit şi marmură, bănci, arbuşti ornamentali, corpuri de iluminat, statuete şi terase sunt doar câteva dintre propunerile arhitecţilor pentru reamenajarea străzii Meţianu din municipiul Arad, care va căpăta aspectul unei străzi vieneze.

Viitoarea stradă va fi prevăzută cu băncuţe, panouri informative, două rastele pentru biciclete, 22 de casete pentru arbori, fântâni pentru apă de băut şi o platformă pentru un obiect sculptural, dar şi stâlpi decorativi. „Înainte de a realiza acest proiect a avut loc o consultare cu cetăţenii. Oamenii au avut ocazia să spună cum doresc să arate strada respectivă completând un chestionar”, a explicat arhitectul Dana Popescu.

Atât arhitectul, cât şi arădenii care locuiesc în zonă, au fost de acord că se va renunţa la parcarea autovehiculelor la intrările pe starda Meţianu şi la amplasarea de obiecte de iluminat.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite