Spitalele din Gurahonţ şi Sântana, transformate în cămine de bătrâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele două localităţi au acceptat din start să îşi transforme unităţile medicale în centre pentru vârstnici, mai ales că bugetele locale nu permit întreţinerea în regim propriu a unui spital.

Autorităţile locale au decis că spitalele din Gurahonţ şi Sântana vor fi transformate în cămine pentru bătrâni. Astfel, cele două unităţi medicale transformate în case de bătrâni propuse pentru desfiinţare urmează să fie finanţate de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale pentru o perioadă de 33 de luni.

„Este adevărat că spitalul se va desfiinţa, însă cetăţenii vor bene¬ficia în continuare de servicii medicale. Secţiile spitalului vor fi transformate în ambulatoriu de specialitate de zi. Cazurile grave vor fi direcţionate către Spitalul Clinic Judeţean Arad. De asemenea, se intenţionează înfiinţarea unui punct de lucru în Sântana al Serviciului de Ambulanţă Arad“, a explicat primarul Sântanei, Viorel Enache.

La Chişineu-Criş autorităţile locale nu vor să închidă Centrul de Sănătate, mai ales că au fost investiţi petste 900.000 de lei.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite