Spectaculoşi dar şi periculoşi, ţurţurii pun pe jar arădenii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Atenţie, cad ţurţuri!
Atenţie, cad ţurţuri!

Ninsoarea din ultima perioadă creează noi probleme. Arădenii care trec zilnic pasajul podului care face legătura între Podgoria şi cartierul Micălaca au încă o bătaie de cap cu ţurţurii de gheaţă care stau să cadă în orice clipă. Astfel, în orice moment al zilei, inevitabilul poate avea loc.

Riscul este resimţit şi de cei care lucrează în depoul CTP-ului din Micălaca, mai ales că zilnic fac rondul în zona cu pricina.

„E un risc pe care ni-l asumăm cu toţii care trecem pe aici. Nu înţeleg de ce nu ia nimeni atitudine doar atunci când se întâmplă ceva tragic”, spune M.F., şofer de taxi.

Temperaturi ridicate, risc de accidente

Pentru că astăzi termometrul a arătat câteva grade pe plus, riscul desprinderii acestora este şi mai mare. Dovadă au şi facut-o câteva grămezi de gheaţă căzută în zona respectivă.

„Aici, în fiecare an avem probleme cu franjurile de gheaţă. Cine traversează pasajul zilnic, fie că e nevoit să meargă în staţia de tramvai, fie că lucrează în apropiere, se expune riscului de a fi lovit”, povesteşte Valeriu Vlad, micălăcean.

Cu toate acestea deşi Primăria Arad ar trebui să se ocupe de înlăturarea franjurilor de gheaţă care pun în pericol siguranţa trecătorilor, momentan s-a rămas doar la stadiul de vorbe.

„Podul din Micălaca aparţine într-adevăr de noi. S-au făcut solicitări la Gospodărirea Comunală Arad, deoarece avem nevoie de o scară lungă pentru a ajunge la ei. În ceea ce-i privesc pe arădeni, persoane fizice, aceştia sunt obligaţi să îndepărteze ţurţurii de gheaţă din jurul proprilor imobile, altfel riscă amenzi usturătoare”, a declarat Corina Drăghici, purtător de cuvânt în cadrul Primăriei Arad.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite