Specialiștii au depistat adevărate focare de infecții în zonele răvășite de inundații

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inundaţiile care au afectat zilele trecute câteva localităţi din judeţul nostru ar putea crea pericolul infectării populaţiei cu virusul hepatitei A.  Apa din fântânile din zonele afectate a fost infectată. Asta au decis specialiștii după ce au luat probe din mai multe fântâni .

Spre exemplu, la Pâncota şi Hălmăgel se analizează, de către o echipă formată din medici ai Direcţiei de Sănătate Publică Arad, apa din fântâni.
„În urma controalelor efectuate de către medicii noştri,   s-a stabilit că 20 de fântâni din localitatea Pâncota au fost afectate de inundaţii. Drept urmare, s-au distribuit 250 de tablete dezinfectante. De asemenea, s-au recoltat probe de apă de la Uzina de Apă, urmând a se efectua analizele microbiologice şi chimice în vederea stabilirii potabilităţii“, a declarat dr. Laura Nicolescu, medic specialist în sănătate publică din cadrul DSP Arad.

Ce este şi mai grav însă este faptul că, în ciuda insistenţei medicilor epidemiologi din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Arad de a se vaccina, persoanele adulte care se află în zona focarelor de hepatită A refuză să facă acest lucru. În ceea ce priveşte însă adulţii, în rândul cărora există 20 de cazuri raportate, în cea mai mare parte se refuză vaccinarea. Focarele de infecţie au fost depistate la Milova şi la Hălmăgel.

„Direcţia de Sănătate Publică Arad asigură vaccinarea adulţilor doar în funcţie de receptivitate. O singură doză de vaccin costă peste o sută de lei şi în caz de nefolosire riscăm să rămânem cu ele în depozit, unde le va expira valabilitatea“, ne-a declarat dr. Laura Nicolescu.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite