Arad: Şoseaua de pe Podul Decebal va fi lărgită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: Şoseaua de pe Podul Decebal va fi lărgită
Arad: Şoseaua de pe Podul Decebal va fi lărgită

Lucrările la Podul Decebal vor începe la finele lunii august, după Zilele Aradului, şi se vor încheia în trei luni.

Pentru a creşte fluenţa traficului rutier dar şi pentru scăderea poluării cauzată de staţionarea prelungită a vehiculelor la traversarea intersecţiei Bd.General Dragalina - str. Bălcescu, autorităţile au decis amenajarea unei benzi suplimentare de virare la dreapta, la coborârea de pe podul Decebal.

Vor construi un zid de sprijin

Pentru a lărgi rampa de coborâre a podului se va ridica un zid de sprijin la marginea pistei de atletism de pe terenul de sport aparţinând Colegiului Moise Nicoară, învecinat cu acest pod.

„Astfel se va obţine spaţiul pentru lărgirea carosabilului cu 3,5 metri şi amenajarea trotuarului de 1.5 metri lăţime. Pentru siguranţa circulaţiei sunt prevăzute panouri de protecţie pietonală pe ambele părţi ale trotuarului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei, Corina Drăghici. 

Terenuri de baschet moderne

Semaforul pentru fluxul de vehicule ce coboară podul se va repoziţiona şi se va monta un semafor cu culoarea galben intermitent pe partea dreaptă a noii benzi de virare dreapta, pentru a avertiza asupra traficului pietonal din zonă. Costul lucrării este estimat la 780.000 de lei.

În paralel, terenurile de baschet ale Colegiului Naţional Moise Nicoară, aflate în apropiere, au intrat deja într-un proces de modernizare în cadrul unui parteneriat. „Se va acoperi suprafaţa de joc cu un material special, cu proprietăţi elastice şi de aderenţă crescută”, a mai explicat Corina Drăghici. Unul din terenuri este amenajat gratuit de o firmă germană, iar reabilitarea celui de-al doilea va costa 15.000 de euro, costuri suportate de Primăria Municipiului Arad.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite