Sfârşitul de săptămână aduce joburi pentru şomerii în căutare de locuri de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prin această acţiune Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Arad urmăreşte creşterea gradului de ocupare a forţei de muncă, prin facilitarea întâlnirii celor două componente majore ale pieţei muncii : cererea şi oferta de forţă de muncă.

Pe lângă medierea directă în cadrul bursei între persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă şi angajatori, acţiunea urmăreşte informarea persoanelor interesate privind  măsurile destinate stimulării ocupării forţei de muncă de care pot beneficia gratuit prin intermediul serviciului public de ocupare, respectiv: informarea şi consilierea profesională; medierea muncii; formarea profesională; consultanţa şi asistenţa pentru începerea unei activităţi independente sau iniţierea unei afaceri; stimularea mobilităţii forţei de muncă; oportunitatile oferite de reteaua EURES.

“De asemenea vor fi prezentate facilităţile prevăzute de lege pentru angajatorii care încadrează şomeri , absolvenţi şi alte categorii defavorizate pe piaţa muncii.  Evenimentul va avea loc în Arad,   în data de 15 Aprilie,  la restaurantul Bucegi (fosta sală Bingo),  str. Gării nr. 11,  între  orele 9.00-12.00”, a declarat Mihaela Jude, purtător de cuvânt la AJOFM Arad.

Ofertă de primăvară pentru şomeri: peste 300 de joburi


Oferta de primăvară de la AJOFM vine cu peste 300 de joburi pentru şomerii din Arad, cele mai multe în domeniul confecţiilor şi textilelor. Din cele 300 de joburi, peste o sută se adresează muncitorilor necalificaţi, în vreme ce şomerii cu studii superioare au la dispoziţie puţin peste 70 de joburi.

„Rata şomajului înregistrată la nivelul judeţului Arad a scăzut semnificativ într-o lună de zile, de la 4,71 la sută la 4,16 la sută. Dacă la finele lunii februarie, în judeţul Arad erau înregistraţi un număr de 10.113 de şomeri, la interval de o lună de zile numărul acestora este de 8.922, cu 1.191 de persoane mai puţin”, a spus Mihaela Jude, inspector comunicare în cadrul AJOFM Arad. 

Localităţile cu număr mare de şomeri sunt Chişineu-Criş, cu 280 de persoane fără loc de muncă, Pecica, cu 298 de persoane, Sântana, cu 255, Mişca, cu 267, Sintea Mare cu 217, Secusigiu, cu 206 şi Craiva, cu 190. La finele anului trecut, Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă a înregistrat 11.068 de şomeri. În urmă cu un an însă, rata şomajului înregistra valori istorice pentru Arad, aproximativ 14.900 de şomeri. Dacă la finalul anului 2009, în judeţul Arad erau peste 14 mii de şomeri, la începutul anului 2010 erau aproape 15.000, dublu faţă de situaţia şomerilor din 2008.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite