Sistem informatic modern pentru aflarea datelor între medicii de familie, spital şi pacienţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Arad au accesat un proiect transfrontalier prin care, la Spitalul Judeţean Arad va fi pus în funcţiune un sistem informatic care promite să eficientizeze serviciile medicale acordate.

Astfel, viitoarea unitate medicală constituită prin unificarea spitalelor din municipiu va fi dotală cu un software informatic specializat.

Este vorba despre un proiect care include judeţele Arad şi Békés. Acest proiect a fost depus de CJA, în parteneriat cu Spitalul Gyula, iar în prezent, cele două administraţii trebuie să vină cu o contribuţie financiară proprie. Astfel, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad va fi achiziţionat un software informatic special şi echipamente hardware pentru ca informaţia să poată circula în timp rapid prin cablu optic, între secţiile spitalului şi cabinetele medicilor de familie, pentru ca aceştia să poată obţine informaţia pacienţilor privind sănătatea lor la orice oră.

De asemenea, schimbul informatic se va realiza şi cu Spitalul din Gyula. În şedinţa extraodinară de ieri a CJA a fost aprobată alocarea unei contribuţii pentru susţinerea proiectului, din bugetul CJA.

Pe partea română, bugetul total al proiectului este de 971.000 de euro, din care 951.000 de euro finanţare nerambursabilă din Fondul European pentru Dezvoltare Regională şi bugetul de stat.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite