Zilele viitoare, mii de arădeni vor fi diagnosticați cu virusul gripei de sezon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia de Sănătate Publică Arad a anunţat astăzi că în câteva săptămâni vom asista la un val necontrolat de viroze respiratorii. Atenţia este atrasă în special asupra bolilor aparatului respirator. Arădenilor le este recomandat să evite pe cât se poate expunerea la noul val de gripă.

Dacă până în momentul de faţă la nivelul judeţului Arad un număr de 95 de persoane sunt diagnosticate cu gripă de sezon, în următoarele săptâmâni medicii estimează o creştere alarmantă a pacienţilor. Nu mai puţin de 4.500 de arădeni se vor îmbolnăvi de gripă de sezon din cauza fluctuaţiilor mari de temperatură din ultimele zile.

Val de îmbolnăviri

Potrivit reprezentanţiilor Direcţiei de Sănătate Publică, la nivelul judeţului Arad nu au mai existat aşa valori mari de îmbolnăviri de mai bine de cinci ani de zile.

„Atenţionăm arădenii asupra faptului că se aşteaptă o creştere a numărului de viroze respiratorii. Aradul va ajunge în vârful pandemiilor de gripe cu un număr de peste 4.000 de pacienţi. Vârfurile vor apărea cel mai probabil în săptămânile a zecea pentru viroze, a patra şi a unspezecea pentru gripe şi a treia şi a unsprezecea pentru pneumonii, din acest an”, a declarat în această dimineaţă dr. Dana Negru, medic primar epidemiolog, director coordonator adjunct DSP Arad.

Evitaţi aglomeraţiile

Medicii recomandă pe această cale tututor arădenilor, în special micuţilor şi vârstnicilor, care sunt cei mai predispuşi la gripa de sezon, să evite pe cât posibil mijloacele de transport în comun. De asemenea, arădenii sunt sfătuiţi să stea în pat atunci când afară este foarte frig şi la orice simptom de gripă să se prezinte de urgenţă la un cabinet medical. „Consumul de ceaiuri cu miere şi, eventual, un medicament uşor de prevenire este ideal în această perioadă. Pacienţii trebuie să fie atenţi şi la felul în care se îmbracă, mai ales că temperaturile variază de la o zi la alta”, a explicat Monica Cărunt, medic de familie.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite