PORTRET: Silviu Manzălică este hip-hopper la 15 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Muzica hip-hop i-a plăcut de când era mic şi obişnuia să cânte melodiile formaţiilor lui preferate. Seara sau dimineaţa înainte să plece la şcoală, Silviu le făcea membrilor familiei câte un recital „de cartier”.

„Pot spune că m-am născut cu virsului muzicii hip-hop în sânge. De când au apărut trupele La Familia sau BUG Mafia, alocaţia lunară o cheltuiam pe casete, iar mai apoi pe CD-uri. Sunt trupele mele preferate care m-au inspirat foarte mult în melodiile pe care astăzi le compun”, a mărturisit Silviu Manzălică.

Pentru că i-a plăcut atât de mult muzica, Silviu s-a hotărât să-şi încerce norocul şi să se apuce de compus melodii. Aşa se face că în urmă cu trei ani de zile a înregistrat prima lui piesă. „Nu îmi  mai aduc aminte cu exactitate numele piesei înregistrate, dar ştiu că am făcut-o la mine acasă, pe microfonul de la căşti, în anul 2007. A ieşit bine dacă stau să mă gândesc în urmă, mai ales că la acea vreme nu aveam un studio sau măcar elementele de bază pentru a înregistra o piesă ca la carte”, a povestit adolescentul. Silviu recunoaşte că din acea zi s-a pus serios pe treabă şi a încercat să ajungă la performanţă.

Are gânduri mari

Timpul liber şi-l petrece lucrând la câte o piesă şi pregătindu-se pentru viitoarele concerte. A cântat la diferite evenimente, în cluburi, la party-uri şi spune că îşi doreşte să devină cât mai cunoscut.

„Nu cred că talentul pentru muzică l-am moştenit de la cineva. Faptul că am muncit aproape zece ore pe zi, în ultimii trei ani, m-a ajutat să obţin o parte din rezultatele la care am visat. Prietenii mă apreciază pentru ceea ce fac, iar familia mi-a fost întotdeauna aproape. Asta, cred eu, contează cel mai mult”, a spus Silviu.

Persoana care a fost cea mai apropiată de Silviu, S.R.G. pe numele de scenă, l-a ajutat şi l-a învăţat multe pe plan muzical. „Oamenii sunt răi şi invidioşi, mai ales atunci când văd că ai succes, iar publicul te aplaudă după fiecare reprezentaţie. S.R.G. a fost alături de mine încă de la început şi îi mulţumesc pentru asta”, a adăugat tânărul. Silviu îşi aduce aminte cu drag de primul lui concert, într-un club din incinta Ştrandului Neptun. „Aş minţi dacă aş spune că nu am avut emoţii, dar mi-au trecut repede când am auzit aplauzele publicului. A fost cel mai plăcut moment din viaţa mea şi vreau să-l repet ori de câte ori am ocazia”, a punctat Silviu. Tânărul se pregăteşte în prezent pentru lansarea celui de-al treilea mixtape.

Întrebări şi răspunsuri
Care sunt cele mai plăcute momente de-a lungul carierei?
Momentele plăcute au fost atunci când am lansat cele două mixtape-uri:  „Totul de la 14 ani” şi „Din Umbra Oraşului”.

Cum văd prietenii tăi munca pe care o depui?
Am primit foarte multe aprecieri de la ascultători din diferite oraşe, iar prietenii mă apreciază şi mă susţin.

Ce-i place
Silviu spune că cel mai mult îi place să cânte şi să facă versuri. „Sunt foarte multe lucruri care îmi plac. Să ies cu prietenii la o vorbă, să plec în excursii, să fac mişcare şi mai ales să cânt. Cel mai bine mă simt pe scenă”, a spus Silviu.

Ce nu-i place
Tânărul spune că nu-i place trezitul de dimineaţă, mai ales că încă are un program standard din cauza şcolii. „Nu îmi place când mă apuc de o treabă, să o las neterminată. Sunt genul de persoană care nu se lasă până ce nu finalizează un proiect”, a încheiat cântăreţul.

Profil
Născut. 27 Aprilie 1995, Arad.
Educaţie. Liceul „Elena Ghiba Birta”.
Pasiuni. Muzica, fotbalul, baschetul.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite