Şi-a cumpărat identitatea cu trei mii de euro şi a încercat să treacă vama

0
Publicat:
Ultima actualizare:
A încercat să treacă vama arădeană fără act de identitate
A încercat să treacă vama arădeană fără act de identitate

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat o persoană din Republica Moldova care a încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria folosindu-se de un act de identitate fals. Trei mii de euro a plătit moldoveanul pentru a putea ieşi din ţară.

Schengen-ul face cu ochii celor care vor un trai mai bun departe de casă. La vama Nădlac, un cetăţean moldovean a încercat să treacă frontiera cu un paşaport eliberat de autorităţile din Cehia.

„Cu ocazia controlului de frontieră, lucrătorii noştri au constatat că documentul de identitate prezentat spre verificări nu conţine elementele de identitate specifice actului original, fiind fals. Din declaraţia persoanei şi în urma verificărilor efectuate a rezultat că aceasta este cetăţean moldovean, Chiril B., în vârstă de 34 ani”, a declarat Mihaela Leş, purtătorul de cuvânt al IJPF Arad.

Prins cu „mâţa-n sac”, bărbatul a recunoscut că a obţinut documentul de identitate fals de la o persoană necunoscută, contra sumei de 3000 de euro în Chişinău. A recurs la această metodă pentru că nu poseda viză pentru Spaţiul Schengen şi intenţiona să ajungă în Italia.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite