Şi-a cumpărat identitatea pentru a trece ilegal frontiera arădeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un moldovean a pus la încercare vigilenţa frontieriştilor arădeni cu un paşaport fals. Deoarece nu avea viză pentru Spaţiul Schengen, acesta şi-au cumpărat noua identitate cu cinci sute de euro.

După ce şi-a achiziţionat actul de identitate fals, Vasile C., în vârstă de 22 de ani a încercat să treacă frontiera arădeană cu un tren carecircula pe ruta Bucureşti-Viena. „La Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară o un bărbat din Republica Moldova care s-a legitimat la controlul de frontieră cu o carte de identitate românească. Comparând fizionomia persoanei cu cea din fotografia aplicată în documentul necesar la trecerea frontierei de stat, prin metoda portretului vorbit, s-a stabilit faptul că documentul prezentat aparţine altei persoane”, a spus Ion Mareş, comisar şef al IJPF Arad.

Vasile C. a declarat că documentul de identitate pe care l-a prezentat la frontieră l-a obţinut de la o persoană necunoscută, în schimbul sumei de 500 euro. Totodată acesta a mai declarat că a procedat în acest mod întrucât nu deţinea o viză de călătorie în Spaţiul Schengen şi intenţiona să ajungă în Italia.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite