Sesiune încheiată cu distracţie multă şi carte puţină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mulţi dintre studenţi au pierdut nopţile din sesiune în cluburi
Mulţi dintre studenţi au pierdut nopţile din sesiune în cluburi

Indulgenţa profesorilor universitari îi ajută pe studenţi să treacă de examene, cu toate că aceştia recunosc că nu se omoară cu învăţatul. După trei săptămâni de examene, s-a încheiat prima sesiune din anul universitar 2009-2010.

 Studenţii arădeni nu sunt prea mulţumiţi de rezultate, însă mulţi recunosc că nu şi-au dat interesul la fel de mult cum o făceau în anii trecuţi. Potrivit reprezentanţilor celor două universităţi arădene, în anul 2008-2009, media promovabilităţii a fost de 70 la sută. În această primă sesiune procentul e în scădere, pentru că studenţii îşi dau din ce în ce mai puţin intereseul să înveţe.

„Recunosc că în timpul liceului eram mult mai interesată să învăţ la teze ori alt gen de evaluări. În facultate, examenele sunt ceva mai lejere, profesorii mai indulgenţi, nu toţi, însă se trece mai uşor decât în liceu”, a declarat Alexandra Mohaci, studentă în primul an la Facultatea de Ştiinţe Economice.

Petrecerile sunt pe primul loc

Dacă în anii trecuţi atmosfera din timpul sesiunilor era una tensionată, iar studenţii pierdeau nopţi întregi ca să se pregătească pentru un examen greu, astăzi majoritatea dintre ei citesc doar o dată cursurile şi pierd nopţile în cluburi. „Uneori suntem prea indulgenţi şi înţelegem când un student ne spune că lucrează pentru a-şi plăti facultatea, motiv pentru care nu ajunge foarte des pe la cursuri. Cei care încearcă să copieze nu mai trec examenul până ce nu învaţă”, a declarat Cristian Martin, profesor la Facultatea de Inginerie. Primele note anunţate de către cadrele didactice nu i-au surprins deloc pe studenţii arădeni, care spun că nu îşi fac probleme, căci până la urmă vor promova examenele, la viitoarea evaluare.

Engleza îi doboară pe studenți


Majoritatea studenţilor spun că printre cele mai grele examene este cel de engleză. „Avem câteva materii care nu îşi au rostul. Nu-mi place engleza şi nu leg două cuvinte, de aceea am căzut examenul. Ar trebui să studiem doar materiile profilului”, a spus Florin Faur, student la Facultatea de Ştiinţe Politice.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite