Arad: Protest antiacte biometrice în faţa Serviciului paşapoarte (SONDAJ)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: Protest antiacte biometrice în faţa Serviciului paşapoarte (SONDAJ)
Arad: Protest antiacte biometrice în faţa Serviciului paşapoarte (SONDAJ)

Reprezentanţii Asociaţiei pentru Apărarea Libertăţilor Publice au organizat un miting de protest împotriva actelor biometrice.


Citiţi şi:

Aproape 300 de persoane au protestat faţă de noile paşapoarte biometrice

Primele paşapoarte biometrice vor fi acordate unor ilfoveni



Deşi organizatorii au cerut autorizaţie pentru maxim 300 de persoane, doar 20 de tineri au avut curajul să înfrunte soarele arzător şi s-au prezentat în faţa Serviciului Public Comunitar pentru Elberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Arad.

Tinerii au purtat pancarde pe care a fost inscripţionat  "Cetăţenii să aleagă", "Fără acte biometrice", "RFID egal Control".

În opinia organizatorilor protestului, identificarea prin frecvenţă radio (Radio Frequency Identification - RFID) este o metodă de identificare automată care se bazează pe stocarea şi regăsirea datelor de la distanţă, folosind dispozitive numite etichete RFID.


"Îi aşteptăm la viitoarele proteste pe toţi cei care sunt împotriva acestor acte biometrice”, a declarat Sergiu Medveşan, organizator.

La finalul acţiunii, tinerii s-au îndreptat spre Casa de cultură a Sindicatelor unde a fost organizată o dezbatere publică pe această temă.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite