Sentința în cazul polițiștilor șpăgari de pe Valea Mureșului va fi pronunțată astăzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zi decisivă pentru agenții Inspectoratului Județean al Poliției Arad care astăzi vor fi prezenți în fața instanței pentru a li se comunica sentința. Decizia instanței nu este un definivită și irevocabilă, ea putând fi atacată cu recurs.

Cei cinci polițiștii șpăgari de pe Valea Mureșului, Dănuţ Bota, Lucian Gligor şi Toader Ivaşcu, Gelu Jucu şi Nicolae Mona dar şi Gianina Hele, angajata a CNADNR, vor afla prima sentință în dosarul în care sunt cercetați pentru luare de mită și luare de mită în formă continuată.

Dosarul, tergiversat de mai bine de un an de zile și mutat de la o instanță la alta, a avut ultimul termen de judecată la 1 martie.  Probele procurorilor sunt însă indubitabile și asta pentru că polițiștii au fost surprinși atât audio cât și video, când cereau mită. Culmea, șoferii care cereau mită erau nimeni alții decât ofițeri sub acoperire.

„Trei dintre agenți sunt puși la dispoziția inspectoratului în timp ce alți doi s-au pensionat. Se așteaptă o decizie definitivă și irevocabilă a magistraților iar în funcție de aceasta, se vor lua măsurile care se impun”, a declarat subcomisar Camelia Tuduce, purtător de cuvânt al IPJ Arad.

Sentința Tribunalului Arad nu este însă una definitivă. Ea va putea fi atacată cu apel iar ulterior cu recurs.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite