Senatorii arădeni dorm de 6.000 de euro în fiecare lună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din banii cheltuiţi lunar de senatorii arădeni, cea mai mare parte este consumată pe cazarea lor în Bucureşti. Salariile însumate ale celor trei reprezentanţi ai Aradului în Senat se ridică lunar la aproape 5.000 de euro, restul banilor fiind cheltuiţi pe transport.

Cu  o medie lunară a cheltuielilor de 15.000  de euro, cei trei senatori arădeni par ceva mai economi decât deputaţii. Topul cheltuielilor lunare este condus de liderul grupului parlamentar PD-L din Senat, Constantin Traian Igaş, care, conform datelor publicate pe site-ul instituţiei,  a cheltuit în martie, doar pentru activitatea curentă, 5.121 de euro. Din această sumă, 2.000 de euro au fost cheltuiţi pe cazarea în capitală, în vreme ce salariul senatorului a mai consumat încă 1.300 de euro. „În calitatea mea de lider de grup, sunt şedinţe suplimentare la care trebuie să particip, de exemplu. Cât priveşte cazarea, se încearcă găsirea unor variante mai ieftine”, a explicat Igaş.


El este urmat de colegul său de partid Ovidiu Marian, care a decontat cheltuieli de 4.709 euro, din care circa 2.000 de euro pentru cazare şi aproape 1.200 de euro ca salariu. „Sunt nişte cheltuieli lunare normale pentru că discutăm, totuşi, despre o demnitate publică. Cele mai mari costuri sunt cu cazarea”, a explicat senatorul.

image


Delegaţii costisitoare


Pe ultimul loc în topul cheltuielilor este senatorul PSD Avram Crăciun, care a decontat în luna martie „doar” 4.626 euro. Şi în acest caz ,cei mai mulţi bani s-au dus pe cazarea în Bucureşti, circa 2.000 de euro, dar şi pe retribuţia de 1.200 de euro. „Eu am doar cheltuieli oficiale şi bună parte dintre ele au fost ocazionate de deplasările la alegerile din Ukraina şi Tadjikistan ca observator OSCE. Sunt delegaţii costisitoare pentru că sunt departe şi se întind pe mai multe zile, dar sunt obligatorii”, a declarat senatorul.


Cel mai ieftin şi cel mai scump


Cel mai „scump” senator arădean, Constantin Traian Igaş, este şi liderul grupului parlamentar PD-L din Senat şi preşedinte al comisiei pentru regulament. Senatorul arădean mai este membru şi în adunarea parlamentară a Consiliului Europei şi cea a OSCE.  De la preluarea mandatului, Constantin Traian Igaş a avut 20 de interpelări, 18 declaraţii politice şi şapte întrebări. De cealaltă parte, cel mai ieftin senator arădean este Avram Crăciun, membru PSD. Acesta este membru al comisiei pentru cultură, artă şi mijloace de informare în masă, dar şi al Adunării parlamentare a OSCE. Activitatea sa parlamentară din acest mandat a constat în opt întrebări, nouă interpelări, din care trei primului ministru. Acesta a mai semnat o moţiune.


Risipă
Cele mai mari cheltuieli sunt cele de cazare

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite