Se schimbă strategia de vaccinare împotriva gripei porcine pandemice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vaccinarea împotriva virusului pandemic continuă şi cu alte categorii de persoane
Vaccinarea împotriva virusului pandemic continuă şi cu alte categorii de persoane

Direcţia de Sănătate Publică Arad a anunţat în această după amiază că vaccinul Cantgrip, produs de Institututl Cantacuzino, este disponibil şi pentru alte categorii de persoane cu risc de îmbolnăvire.

Astfel, prin cabinetele medicilor de familie, campania de vaccinare împotriva gripei porcine se extinde şi la alte categorii de persoane considerate cu risc, dar care au împlinit deja 16 ani.

”Este vorba despre pacienţi aflaţi în evidenţă cu boli cronice pulmonare (inclusiv astm bronşic), cu boli cardiovasculare, cu diabet, cu boli metabolice cronice, cu disfuncţii renale,  cu hemoglobinopatii sau imunosupresie, cu infecţie cu virusul imunodeficienţei umane, persoanele rezidente în instituţii de ocrotire socială şi pacienţii din unităţile care găzduiesc persoane de toate vârstele (peste 16 ani), cu afecţiuni medicale cronice”, a declarat dr. Dana Negru, director adjunct coordonator al DSP Arad.

Aceasta a mai explicat că la toate aceste categorii de persoane rezistenţa naturală la infecţii este scăzută.
Din stocul de Cantgrip repartizat judeţului Arad nostru au fost eliberate până în prezent  3.952 doze şi mai sunt disponibile 21.198 doze, pentru categoriile de mai sus.

”Rugăm medicii de familie să prezinte urgent solicitările de Cantgrip, în scris, fax 0257/280068 sau e-mail: epidemiologie_asparad @  yahoo.com”, a mai adăugat dr. Dana Negru



Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite